Marc Marquez geeft toe: ‘Ik had ook een aanbod van Ducati op zak’

523
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol media

Marc Marquez heeft toegegeven dat hij onlangs ook had kunnen kiezen voor een overstap naar Ducati. De regerend MotoGP wereldkampioen, die koos voor een nieuw vierjarig contract bij Honda, gaf woensdag in een interview met SkySport24 toe dat hij ook een aanbieding van Ducati op zak had.

Regerend MotoGP Wereldkampioen Marc Marquez heeft toegegeven dat Ducati een aanpak voor hem heeft gemaakt voordat hij zijn vierjarige Honda-deal tekende. De achtvoudig wereldkampioen zal hiermee tot eind 2024 bij HRC blijven, de werkgever waarmee hij in het seizoen 2013 debuteerde in de koningsklasse.







Woensdag 06 mei was de oudste van de twee broers Marquez te gast bij SkySport24 en daar deed hij een paar opmerkelijke uitspraken.

Marc Marquez: “Ik ben nu 27 jaar oud, ik heb een contract voor nog eens vier jaar. Je weet maar nooit wat er daarna gaat gebeuren. Ik hoorde mensen zeggen dat ik ook met een andere motor moet winnen, maar ik heb deze beslissing van genomen puur vanuit mijn hart. Ze gaven me de kans om van Moto2 naar MotoGP over te stappen en te winnen. Ducati heeft me ook benaderd, maar vanuit sportief oogpunt was het Honda-project het beste. Op dit moment heb ik dus nee gezegd wat betreft een overstap naar een ander merk, maar in de toekomst weet je het maar nooit.”

Marc Marquez debuteerde in 2013 in de koningsklasse. Sindsdien wist hij maar liefst zes keer de wereldtitel in de wacht te slepen, alleen in het seizoen 2015 moest hij genoegen nemen met de derde plaats achter het Yamaha duo Jorge Lorenzo en Valentino Rossi.

 



Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App