Marc Marquez: ‘Geen excuses, ik ben teleurgesteld in mezelf’

180
marquez
Marc Marquez | foto© Gepa pictures

Regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez ging er zondag tijdens de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la República Argentina na de start als een raket vandoor. Helaas werd hem al snel een halt toegeroepen toen hij de voorkant van zijn Repsol Honda verloor en in de vierde ronde crashte.

“Ik begon met remmen voor bocht twee, maar ik verloor de voorkant en crashte. Het maakt niet uit waar, wanneer of hoe, het eindresultaat is nul punten. Het was gewoon mijn fout. Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld in mezelf want zoals ik al zei in Qatar – en ik zeg het nu weer – fouten maken in het begin van het seizoen is niet goed. Het was helemaal mijn schuld en ik wil sorry zeggen tegen het team en tegen Honda. We zijn mensen en we moeten uitzoeken waarom dit gebeurde en dan weer doorgaan en focussen op de volgende race.”







De regerend MotoGP wereldkampioen had inmiddels al een voorsprong van 2.248 seconden op weten te bouwen, iets dat de vraag opriep of hij niet te hard aan het pushen was. Maar zijn voorsprong was opgebouwd in de eerste twee ronden, en zijn tijden werden in de derde ronde ook gereden door de uiteindelijke winnaar Maverick Viñales.

“Het verbaasde me dat ik aan de leiding lag, ik was niet extreem snel. Ik reed hoge 39-ers, lage 40-ers. Normaal gesproken blijf ik daar ook in. Ik reed dus helemaal geen 39.0 o.i.d. Dus het verraste me, maar na drie à vier ronden reden de anderen ook hoge ’39 of lage ’40-ers. Dat was het ritme van de race. Ik voerde het veld aan met een voorsprong van twee seconden en mensen denken dat ik teveel druk zette. Maar dat deed ik niet. Ik reed normale rondetijden.”

Teamgenoot Dani Pedrosa maakte de nachtmerrie voor het Repsol Honda Team zondag in Argentinië compleet toen ook hij op een vierde plaats rijdend in de veertiende ronde in bocht 2 de voorkant verloor en het Honda fabrieksteam een dubbele DNF bezorgde.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag