Marc Marquez naar ziekenhuis na zware crash in Jerez

444
marc-marquez
Honda RC213V Marc Marquez - Jerez | foto© motogp.com

Marc Marquez is zaterdagochtend aan het einde van de derde vrije training van de Gran Premio Red Bull de España zwaar ten val gekomen. De Repsol Honda coureur kwam ten val in bocht zeven van Circuito de Jerez – Angel Nieto. Ondanks dat de verwondingen mee lijken te vallen is de Spanjaard wel voor een medische check overgebracht naar het ziekenhuis in Jerez.

Marc Marquez maakte twee weken geleden in Portimão zijn comeback als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap na een afwezigheid van maar liefst negen maanden. De Repsol Honda Team coureur die zeker nog niet 100% fit heeft verraste op het Portugese circuit door in de race als zevende de finish te passeren. Dit weekend keert de Spanjaard echter terug naar het circuit waar hij op 19 juli van vorig jaar zo hard ten val kwam en de blessure opliep waardoor hij lange tijd langs de kant stond.







Uitgerekend op hetzelfde circuit ging het dus zaterdagochtend flink mis en kwam de Honda coureur voor het eerst sinds zijn comeback onderuit, hard onderuit. Nadat Marquez uit de Pedrosa bocht accelereerde verloor hij bij het aanremmen van bocht zeven op een snelheid van ruim 180 km per uur de controle over de voorkant van zijn Honda RC213V met een flinke crash tot gevolg. Marquez tolde door het gravel waarbij hij zelf en zijn machine vol in de aan het einde van de gravelstrook staande airfence klapte.

De achtvoudig wereldkampioen was duidelijk geschokt, maar kon uiteindelijk weglopen en keerde achterop een scooter terug naar de pits, gelukkig zonder zichtbare schade aan de rechterarm, die al drie operatierondes nodig heeft gehad. Ondanks dat Marquez zelf al snel aangaf dat hij in orde was bleek na een verplichte controle in het medical centre een bezoek aan het ziekenhuis toch noodzakelijk.

Inmiddels heeft Repsol Honda middels een bericht op Twitter bekend gemaakt dat er geen sprake is van een breuk, zijn gekwetste rechterbovenarm oké is en de verwondingen beperkt zijn gebleven tot een aantal kneuzingen.

Op het moment van de crash bezette Marquez de twaalfde plaats op de samengestelde tijdlijst na drie vrije trainingen. Door deze positie zal de Spanjaard later op de dag zich via Q1 alsnog moeten zien te plaatsen voor de belangrijke Q2. Of Marquez op tijd terug zal zijn uit het ziekenhuis en straks tijdens de vierde vrije training of de kwalificatie weer op zijn Honda RC213V zal stappen is niet bekend. Mocht dit wel zo zijn dan zal dat in ieder geval op zijn twee machine zijn, van de machine waarmee de Spanjaard crashte was namelijk niet heel veel meer van over.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter