Van der Mark: ‘Het was een positieve driedaagse test in Jerez’

105
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark was de afgelopen drie dagen te vinden op het circuit van Jerez. Samen met zijn Pata Yamaha Official WorldSBK Team werkte de Nederlander een laatste driedaagse test af alvorens de verplichte winterstop haar intrede doet. Ondanks een zevende rondetijd van de aanwezige WorldSBK coureurs kijkt de Yamaha coureur terug op een geslaagde en positieve test.

Een groot aantal MotoGP en WorldSBK teams waren de afgelopen week actief op het circuit van Jerez de la Frontera. Vanaf maandag t/m vrijdag was er volop actie op het in Zuid Spanje gelegen circuit. Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team met in de gelederen Michael van der Mark en Alex Lowes – deze drie dagen aangevuld met testcoureur Niccoló Canepa – kwamen woensdag, donderdag en vrijdag in actie.







Onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden kon er volop gereden en getest worden ter voorbereiding op het komende seizoen. Ondanks dat sommige rijders bloedsnel waren, veel sneller waren dan in oktober tijdens de voorlaatste ronde van het kampioenschap op hetzelfde circuit, anderen duidelijk moeite hadden met het verbeteren van hun toen gereden snelste rondetijden kan geconcludeerd worden dat de teams en rijders met totaal verschillende zaken bezig waren en zeker allen nog niet in actie kwamen met hun 2018 machines – het nieuwe technisch reglement voor 2018 heeft de nodige restricties waaronder een lager toerental.

 

Niet kijkend naar de concurrenten en de rest van de deelnemers werkte het Pata Yamaha Official WorldSBK Team een strak en vol testprogramma af met het oog op 2018 en het daarbij geldende nieuwe technische reglement. Er werden een groot aantal nieuwe onderdelen getest tijdens de 626 door het drietal gereden ronden.

Met maar liefst 248 ronden was Michael van de Mark de drukste van het drietal. De 25-jarige Nederlander, die na zijn optreden voor het Monster Yamaha Tech3 in Valencia even weer moest omschakelen, noteerde tijdens de derde en afsluitende dag een snelste rondetijd van 1’39.577, een tijd die na afloop goed was voor de zevende plaats op de lijst van aanwezige World Superbike coureurs.

Michael van der Mark: “Het was een positieve driedaagse test in Jerez. We hadden een groot aantal nieuwe dingen te proberen en het is altijd goed om aan het einde van het jaar nog een keer te gaan testen, helemaal omdat het team daarmee zoveel data mee kan nemen en deze tijdens de winterstop kan analyseren. Ik ben heel erg blij me de test, en zoals altijd, hielp de aanwezigheid van Niccolò omdat hij al een aantal nieuwe onderdelen kon uitproberen en evalueren alvorens wij er mee gingen rijden. We hebben echt heel hard gewerkt om ons te verbeteren. Het waren drie fantastische dagen, het weer was perfect, alles verliep gewoon goed en ik heb er echt van genoten. Nu kan iedereen even op adem komen na een druk en lang seizoen, een debuutseizoen voor mij als rijder voor het Pata Yamaha team.”

Lowes, Van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zullen nu tijdelijk even gas terugnemen tijdens de verplichte winterstop alvorens op 23 en 24 januari aanstaande weer in actie te komen op het circuit van Jerez voor een eerste tweedaagse test in 2018.

 

Volledige uitslagen van de gecombineerde MotoGP en WorldSBK test op het circuit van Jerez de la Frontera: Jerez MotoGP & SBK Test-Three Days Combined Results


Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen