Martin wint eerste Oostenrijkse Moto2 race, Bendsneyder 22e

369
jorge-martin
Jorge Martin - Red Bull Ring | foto© KTM images

Jorge Martin is zondagmiddag op de Red Bull Ring winnaar geworden van de Moto2 race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur was in een onderbroken en tot 13 ronden ingekorte race het snelst voor Luca Marini en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder eindigde als tweeentwintigste.

De Moto2 race op de Red Bull Ring werd zondagmiddag onderbroken vanwege een gigantische klapper waarbij diverse coureurs betrokken waren. Nadat bekend werd dat niemand serieuze verwondingen had overgehouden aan het voorval en de baan weer vrij werd gegeven vond er een herstart plaats over een race van 13 ronden.

Het was Jorge Martin die na 13 ronden als winnaar werd afgevlagd voor Luca Marini, Marcel Schrötter, Sam Lowes en Xavi Vierge.

De zesde plaats werd een prooi voor Marco Bezzecchi gevolgd door Thom Lüthi, Augusto Fernandez, Aron Canet en Joey Roberts.

Invaller Dominique Aegerter zorgde voor het eerst sinds Qatar weer eens voor een klein succes voor NTS RW Racing GP. De Zwitser passeerde als twaalfde de finish en scoorde daarmee vier WK punten voor het enige Nederlandse Grand Prix Team en de op één na beste klassering na Bendsneyder’s elfde plaats tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen in Qatar.

Bendsneyder daarentegen moest in deze race genoegen nemen met een teleurstellende tweeëntwintigste en voorlaatste plaats.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de races van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.