Maverick Viñales: ‘Het gevoel is nog steeds niet optimaal’

92
maverick-vinales
Maverick Viñales - Buriram | foto© Yamaha Racing

Maverick Viñales eindigde zondag in Buriram als derde achter Marc Marquez en Andrea Dovizioso. Ondanks dat de Spanjaard zichzelf en ook Yamaha voor het eerst weer een podiumfinish bezorgde sinds de race op de Sachsenring was hij na afloop nog niet helemaal tevreden: “Het gevoel is nog steeds niet optimaal.”

Sinds zijn derde plaats tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring hadden zowel Maverick Viñales als ook Yamaha nog geen podiumplaats weten te scoren in de koningsklasse. De Spanjaar bracht hier dus zondag in Thailand verandering in door in het tweede deel van de wedstrijd ten koste van teamgenoot Valentino Rossi naar de derde plaats te komen en deze positie tot aan de zwart/wit geblokte vlag vast te houden.







Maverick Viñales: “Dit resultaat is een grote verrassing. Het is moeilijk om een race te rijden als je niet het volste vertrouwen hebt in je eigen machine. In de race hier in Buriram zat ik weliswaar weer dichtbij de voorste mannen en had ik zelfs enkele kansen om ze aan te vallen. Maar het gevoel met mijn machine is nog steeds niet optimaal. Tijdens de voorgaande vijf of zes races lag ik altijd zo’n tien seconden achter de winnaar, vandaag was ik in staat om ze bij te houden en zelfs een aantal keren een gaatje dicht te rijden, daar ben ik erg blij mee. We hebben onze motor aangepast en we hebben met een andere achterband gereden. Dit heeft ons zeker veel geholpen, met name hoe de motor zich nu gedraagt in de bochten. Het team heeft goed werk verricht, maar nu moeten we ons richten op Japan. Ik hoop dat ik daar net zo goed kan zijn als dit weekend in Buriram.”

Viñales bezet met 14 punten de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Spanjaard moet Marc Marquez (271), Andrea Dovizioso (194) en teamgenoot Rossi (172) voor zich dulden.

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App