Maverick Viñales: ‘Kijk uit naar het geweldige TT Circuit Assen’

188
maverick-vinales
Maverick Viñales - Catalunya | foto© Nico Schneider

Maverick Viñales kijkt uit naar de Grand Prix komend weekend op het TT Circuit Assen. De Movistar Yamaha MotoGP Team coureur, die momenteel de derde plaats bezet in de tussenstand van het kampioenschap, denkt zondag snel te kunnen zijn tijdens de race ondanks dat hij een jaar geleden in Assen een DNF scoorde.

De voorgaande wedstrijd in Catalunya verliep voor Maverick Viñales allesbehalve vlekkeloos. De Movistar Yamaha MotoGP Team coureur moest er na een moeizaam weekend genoegen nemen met slechts de zesde plaats in de wedstrijd, en dit nadat zijn teamgenoot Valentino Rossi als derde eindigde.

Een goede test op maandag na de Grand Prix in Catalunya zorgt er echter voor dat de Spanjaard vol vertrouwen naar Assen komt. Net als zijn teamgenoot is het TT Circuit Assen één van de favoriete circuits voor Viñales, ondanks dat hij er een jaar geleden niet aan de finish kwam vanwege een crash. Hij was er namelijk in het verleden al regelmatig succesvol in de lagere klassen. Zo wist Viñales in 2011 de 125cc van de Dutch TT te winnen eindigde hij er in 2012 en 2013 als tweede in de Moto3 klasse, een klassering die hij in 2014 nogmaals wist te herhalen in de Moto2 categorie.

Maverick Viñales: “Ik ben blij want de komende race wordt gehouden op het geweldige TT Circuit Assen. We zijn bijna halverwege het seizoen en we gaan naar Nederland terwijl we op een goede positie staan in de tussenstand van het kampioenschap, dus we moeten ons blijven verbeteren en het maximale aantal punten zien te scoren. Ik ben blij met hoe het ging tijdens de Montmeló test, het was erg positief voor ons en we hadden een goed gevoel met de motor. Ik denk dat we snel kunnen zijn tijdens de komende race in Assen. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd voor de komende Grand Prix en daarnaast heel erg gefocust. Dit seizoen pakken we het race voor race aan, dus laten we hard blijven werken en zien wat er zondag gebeurt.”

Ondanks zijn mindere prestaties in de voorgaande Grand Prix weekenden bezet Viñales achter leider Marc Marquez en teamgenoot Rossi de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl