Maverick Viñales heeft zondag de MotoGP race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Spanjaard profiteerde optimaal van de crash van Pecco Bagnaia en behaalde zodoende zijn eerste zege van het seizoen. 

Tot dusver zijn er in 2020 zeven MotoGP races geweest en hebben we zes verschillende winnaars gezien. In het kampioenschap staan de coureurs ontzettend dichtbij elkaar en is het ieder weekend weer een verrassing wie er met de overwinning vandoor gaat.

Op zondag tijdens de Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini was Maverick Viñales degene die op de hoogste trede van het podium mocht staan nadat hij zijn eerste MotoGP zege van 2020 behaalde. Twee weekenden op rij wist Viñales pole position te behalen op het Italiaanse circuit maar in het eerste raceweekend viel de Spanjaard behoorlijk door de mand.

Ook dit weekend verliep het nog niet helemaal vlekkeloos en liet hij na afloop in zijn media debriefs weten dat hij voornamelijk veel grip mistte aan de achterkant van de Yamaha YZR-M1. Viñales is één van de coureurs die wel vaak over vrijwel alles klaagt waardoor hij ondanks zijn pole position niet echt als favoriet werd gezien voor de overwinning.

Pecco Bagnaia was dan ook degene die het sterkst was op zondagmiddag maar de Italiaan maakte een fout en schoof onderuit in bocht 6 waardoor Viñales profiteerde en daarmee zijn eerste MotoGP overwinning van 2020 op zijn naam kon schrijven. Naast het dagsucces doet Viñales nu ook weer volledig mee in het kampioenschap.

  • Andrea Dovizioso – 84 punten
  • Fabio Quartararó – 83
  • Maverick Viñales – 83
  • Joan Mir – 80

Maverick Viñales: “We hebben het fantastisch gedaan dit weekend, onze voorbereiding voor deze race was heel goed. Pecco [Bagnaia, GF] was erg snel en ik was zelf ook flink aan het pushen alhoewel ik wel probeerde om de banden te sparen voor de laatste tien ronden. Toen ik flink aan het pushen was had ik het idee dat ik dichterbij Pecco kwam. Toen hij zijn fout maakte en onderuit ging probeerde ik de rust te bewaren en was het zaak om de machine gewoon overeind te houden en de punten binnen te halen.

Ik ben zo blij, dit voelt fantastisch. Mijn instelling is precies hetzelfde als vorige week maar nu hebben we een betere set-up gevonden die beter is wanneer we rijden met twintig liter brandstof aan boord in het begin van de race. Ik maakte een foutje in bocht 4, ik was aan het pushen en probeerde een gaatje te slaan. Pecco kon daardoor aan mij voorbijgaan maar gelukkig waren we maar met z’n tweeën. Ik wil iedereen bedanken die me vanuit huis heeft gesteund. We weten dat het een lastige tijd is geweest in ons team maar het lijkt erop dat we hier nu doorheen zijn. We hebben nu ook eens een keer het geluk aan onze kant gehad en dat is hetgeen dat telt. Ik ben heel blij en ik waardeer het harde werk van het team. We moeten op deze manier gaan, elkaar blijven pushen want er zit nog meer potentie in.”

Lang hoeft Viñales te wachten om weer op zijn Yamaha YZR-M1 te stappen. Komend weekend vindt er wederom een MotoGP raceweekend plaats, ditmaal reist de paddock af naar het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App