Max Verstappen: “Ik wil heel graag een MotoGP machine testen”

6808
max-verstappen-marc-marquez
Max Verstappen (l) en Marc Marquez (r) | foto© Honda Racing

Marc Marquez en Max Verstappen waren ruim een week geleden te gast bij Honda in Japan, dit ter ere van de jaarlijkse Honda Thanks Day. De twee kampioenen hadden een onderlinge ontmoeting en dat leverde een aantal opvallende uitspraken op van de twee kampioenen. Zo liet de Nederlandse F1 wereldkampioen zich o.a. ontvallen dat hij heel graag een MotoGP machine wil testen.

In Motegi, ter gelegenheid van de Honda Thanks Day, ontmoetten twee kampioenen elkaar in de vorm van Max Verstappen en Marc Marquez. Ondanks dat het tweetal nagenoeg geen interviews gaf tijdens het evenement maakten de Spanjaard en de Nederlander een uitzondering voor motogp.com.







In het dubbelinterview, waarin de wederzijdse waardering, de overeenkomsten maar ook de verschillen tussen de twee sterren naar voren kwamen, deed het tweetal een aantal opvallende uitspraken. Zo bekende Verstappen o.a. dat hij heel graag een MotoGP machine wilde proberen, maar dat hij zal moeten wachten tot het einde van zijn carrière, dit om het risico op blessures te vermijden:

Max Verstappen: “Ik zou heel graag een keer op een MotoGP-motor willen rijden, maar bij Red Bull willen ze het niet.”

Verstappen groot fan van Marquez
De carrières van Marc Marquez en Max Verstappen hebben veel overeenkomsten. Beiden debuteerden op jonge leeftijd al in de MotoGP en F1 en ze wonnen beiden hun eerste race als rookies. Beiden zijn daarnaast geboren leiders in hun eigen paddocks, respectievelijk de MotoGP en F1 paddock. De Spanjaard kan inmiddels bogen op zes wereldtitels terwijl de vier jaar jongere Nederlander er inmiddels twee op zijn naam heeft staan.

Max Verstappen: “Wat ik leuk vind aan Marc is dat hij een vechter is, hij geeft nooit op. Hij is een zeer vastberaden persoon, hij is een geweldige coureur. Veel coureurs kunnen snel zijn in één ronde, maar een heel Grand Prix weekend managen is heel iets anders. Daar komt de sterkste persoonlijkheid, het talent, naar boven. En de afgelopen jaren stond Marc er altijd. Het is waar dat de laatste paar jaar wat moeilijker waren vanwege de blessure, maar daarvoor stond ik ervoor op om naar de MotoGP races te kijken, wetende dat hij 99% kans had om te winnen. Marc is een ongelooflijk getalenteerd persoon. Ik kan niet wachten om hem terug te zien in zijn oude vorm.”

Marc Marquez op zijn beurt is vol lof over de Nederlandse F1-kampioen: “Max is ambitieus, ik mag hem graag. Als je de beste wilt zijn in sport, moet je nu eenmaal een killer zijn.”

Max en de MotoGP ‘waanzin’
Max Verstappen werd de gevraagd gesteld wat hij vindt van de huidige MotoGP-coureurs en het MotoGP wereldkampioenschap, een sportdiscipline waar hij graag naar kijkt.

Max Verstappen: “Deze jongens zijn gek. De snelheid waarmee ze over de rechte stukken gaan, het vermogen dat deze motorfietsen hebben is indrukwekkend. Zoals al gezegd zou ik er graag één willen proberen, ook al laten ze het nu niet toe… ik zou bijvoorbeeld een been kunnen breken (haha). Ik kijk graag naar MotoGP en ik vind het geweldig dat er zoveel fabrikanten zijn die momenteel een race kunnen winnen, ik vind het geweldig.”

Marc Marquez kreeg vanzelfsprekend dezelfde vraag, maar dan andersom.

Marc Marquez: “Hoe ze vele ronden gefocust blijven, praten met het team en hen blindelings vertrouwen op hun strategie. Dit is voor mij als MotoGP coureur onvoorstelbaar. Op een motorfiets ben je gefocust op de race en niet op het team. We krijgen de nodige dashboard meldingen maar die vermijd ik liever. Alleen op een kritiek moment of als iemand me volgt en ik moet het weten in het belang van mijn eigen race, dan sturen ze me een bericht. Anders zeg ik tegen het team dat ze me niets moeten sturen.”

Het volledige (video) interview is te zien via de website www.motogp.com middels de titel Champions in conversation: Marc Marquez and Max Verstappen.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter