Michael van der Mark zal 16 november aanstaande op het Motorland Aragon circuit voor het eerst in actie komen voor zijn nieuwe werkgever, het Pata Yamaha Official WorldSBK Team. De Nederlander zal op het Spaanse circuit zijn eerste testkilometers gaan maken op de Yamaha YZF-R1.

Na zes jaar voor Honda uit te zijn gekomen en samen met het door Ten Kate Racing gerunde team vele successen behaald te hebben nam Michael van der Mark afgelopen weekend in Qatar afscheid om de komende twee seizoenen uit te gaan komen in het World Superbike kampioenschap voor Yamaha.

Van der Mark zal uit gaan komen voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team waar hij de plaats in gaat nemen van zijn voormalig teamgenoot Sylvain Guintoli en de nieuwe teamgenoot zal worden van de Brit Alex Lowes.

Ondanks dat de Nederlander nog tot het einde van het jaar onder contract staat bij Honda Europe zal hij binnenkort wel aan zijn nieuwe avontuur beginnen tijdens een tweedaagse test op het Motorland Aragon circuit alvorens de verplichte winterstop op 1 december in zal gaan.

Samen met o.a. het Honda WorldSBK Team, het Kawasaki Racing Team zal het Pata Yamaha Official WorldSBK Team op 16 en 17 november aanstaande haar voorbereidingen starten op het 2017 seizoen tijdens een tweedaagse test. Van der Mark zal dan in een neutrale kleurstelling voor het eerst op de Yamaha YZF-R1machine stappen, de machine waarop hij komend seizoen actief zal zijn in het World Superbike kampioenschap.

Naast Van der Mark zal ook zijn opvolger binnen het Honda WorldSBK Team, de Duitser Stefan Bradl tijdens deze test zijn eerste testkilometers maken op de voor hem nieuwe Honda CBR1000 RR Fireblade SP World Superbike machine. Bradl en ook Nicky Hayden zullen tijdens deze test echter nog wel gebruik maken van de 2016 versie van de in Nieuwleusen geprepareerde Honda, zij het niet dat deze wel al voorzien is van een aantal nieuwe delen welke het komende seizoen gebruik zullen worden op de compleet nieuwe 2017 versie van de Honda CBR1000RR.

Jerez de la Frontera
Naast de test op het Motorland Aragon Circuit zal er een week later nogmaals getest worden als er van 23 t/m 25 november een tweede en laatste WorldSBK test voor de winterstop gepland staat op het circuit van Jerez de la Frontera. Ook tijdens deze test zal Van der Mark net als o.a. Bradl, Hayden, Tom Sykes en Jonathan Rea in actie komen ter voorbereiding op het komende seizoen.