Michael van der Mark baalt na Misano weekend: “We zijn gewoon iets te langzaam”

6855
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (60) | foto© Randy van Maasdijk

Met twee tiende plaatsen en een DNF kijkt Michael van der Mark met gemengde gevoelens terug op de derde ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen in Misano. De Nederlander en zijn nieuwe BMW M1000RR zijn nog niet op het niveau waar men wil zijn en dat zorgde afgelopen weekend voor een aantal moeilijke en moeizame races op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Michael van der Mark keek voorafgaand aan de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round uit naar het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het aan de Adriatische kust gelegen circuits is één van de favoriete circuits van de Nederlander en gezien de layout van het circuit zou ook de nieuwe BMW M1000RR er goed uit de voeten moeten kunnen.

Helaas pakte het, mede gezien door de hoge temperaturen, allemaal iets anders uit de afgelopen dagen. Met een tiende plaats in Race1, een DNF in de Tissot Superpole Race en een tiende plaats in de zondagmiddag verreden Race2 verlaat de BMW Motorrad WorldSBK Team het Italiaanse circuit met gemengde gevoelens.

Michael van der Mark: “We kunnen simpelweg niet tevreden zijn met deze resultaten. In de Superpole Race maakte ik een fout. Ik ging veel te snel de eerste bocht in en verloor de motor. Het was jammer, want we hadden iets nieuwsop de motor geprobeerd en wisten toen niet of het beter zou zijn of niet. In race twee had ik niet zo’n geweldige start en daarna won ik wel een aantal posities, maar helaas…we kunnen heel consistent zijn, maar we zijn gewoon iets te langzaam. Het is moeilijk, maar het is nu eenmaal zo. Binnenkort gaan we testen in Navarra en hopelijk vinden we daar oplossingen.”

Ook volgens Shaun Mir, teambaas van het BMW Motorrad WorldSBK Team, kon men de vooraf gestelde hoge verwachtingen het afgelopen weekend niet waarmaken.

Shaun Mir: “Het was een heel moeilijk weekend voor ons. We kwamen hier met hoge verwachtingen, maar door het hoge grip niveau lukte het ons niet om Tom en Michael op hun gemak te stellen op de motor. We hadden de hele tijd problemen met chatter aan de voorkant. De monteurs en het team hebben het hele weekend gewerkt om een goede balans te vinden. We hebben veel aan de motor gesleuteld, maar helaas konden we voor geen van beiden een set-up vinden. De 10e plaats van Michael en de 12e van Tom doen geen recht aan onze inspanningen, we zijn nog lang niet waar we willen zijn. Maar we gaan binnenkort testen in Navarra, waar we alles kunnen controleren en we zullen zien hoe we sterker terug kunnen komen.”

Michael van der Mark bezet na afloop van de derde ronde van het seizoen, met 52 gescoorde WK punten, de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter