Michael van der Mark: ‘Het was wederom een pittige dag’

110
mark
Michael van der Mark (60) | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark is zondag op de Mazda Raceway Laguna Seca als tiende geëindigd in de tweede wedstrijd van de Geico US Round. Niet de prestatie waar de Nederlander vooraf op gehoopt had, hij sprak na afloop dan ook van opnieuw een pittige dag.

Vanaf de vijfde plaats op de grid kende Michael van der Mark zondag een een prima start. In de eerste ronde verloor de Nederlander echter al een groot aantal plaatsen waardoor hij de eerste keer slechts als elfde doorkwam, net voor teamgenoot Alex Lowes.

In de vijfde ronde zag Van der Mark zijn teamgenoot langszij komen. Bij deze inhaalactie verloor de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur zoveel snelheid dat ook Red Bull Honda World Superbike coureur hem passeerde. Dit wist Van der Mark vervolgens weer meteen recht te zetten waarna er een spannende strijd werd geleverd door het drietal.

Ondanks dat Van der Mark ongelooflijk constante tijden reed en constant op het achterwiel van teamgenoot Lowes zat bleef een inhaalactie achterwege. Mede vanwege een aantal uitvallers voor hem kwam Van der Mark uiteindelijk als tiende over de finish, slechts 0.497 seconde achter de als negende gefinishte Lowes.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team, (P10):
“Het was wederom een pittige dag. Mijn start was goed, maar vanaf de eerste ronde had ik niet het goede gevoel met mijn R1. Dat was best raar, want we hadden veel veranderd in aanloop naar deze tweede race. Het was al met al een lastig weekend, met als enige echte hoogtepunt de zaterdagochtend sessie maar toen was de baantemperatuur veel lager. Het is lastig te begrijpen waarom we dezelfde pace hebben vanaf de eerste tot de laatste ronde, maar niet snel genoeg zijn met de start. We moeten zien te ontdekken hoe dit komt. Natuurlijk, we zijn niet blij maar zullen hard werken tijdens de zomerstop om zo ervoor te zorgen dat we tijdens de eerstvolgende wedstrijd op de Lausitzring de strijd aan kunnen gaan.”

Van der Mark bezet na afloop van de achtste ronde de met 129 gescoorde WK punten de zevende plaats in de tussenstand.

Voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is de zomervakantie begonnen, maar voor Van der Mark en teamgenoot Lowes niet want beide heren rijden de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd voor het Factory Yamaha Racing Team (van 28 tot en met 30 juli).

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag