Molenaar Racing Team verdeelt punten in Most

812
molenaar-racing
Molenaar Racing | foto© Damon Teerink

De coureurs van het Molenaar Racing Team hebben bij de tweede wedstrijd van het IDM de tiende en elfde plaatsen verdeeld. Nadat het seizoen in Oschersleben met enige mechanische tegenslag was geopend lieten de KTM’s en de coureurs in het Tsjechische Most hun snelheid zien en werden er de nodige punten in de wacht gesleept.

Het circuit in Tsjechië stond als tweede wedstrijd op de kalender van het IDM. Voor Molenaar en Doornenbal was de baan onbekend terrein, en dus was het zaak de vrije trainingen op vrijdag optimaal te benutten om zo snel mogelijk het tempo van de coureurs die er vaker hadden gereden te volgen. Molenaar lukte het in de kwalificaties aansluiting bij de top tien te vinden, wat resulteerde in een elfde startplaats. Doornenbal kwam lastig in zijn ritme en moest genoegen nemen met een zestiende plaats op de grid.

Race 1 wordt verreden over 11 ronden en Molenaar en Doornenbal kennen een uitstekende start. Beide coureurs winnen 2 posities en houden de respectievelijke negende en veertiende plaats tot halverwege de race vast. De race is spannend met een kopgroep van maar liefst 12 man, waarbij Molenaar aanvankelijk de aansluiting goed weet te behouden maar in de eindfase door een remfout iets terugvalt. Hij rijdt dan onbedreigd op een twaalfde plaats terwijl Doornenbal een plekje weet te winnen en de dertiende plaats bezet. Door een crash van twee coureurs in de laatste ronde worden Molenaar en Doornenbal uiteindelijk als tiende en elfde afgevlagd. Vooraan het veld zijn het Walid Khan en Lennox Lehmann die met 0,00 seconden verschil van elkaar over de streep komen. Videobeelden moeten eraan te pas komen om de conclusie te trekken dat Kahn een fractie sneller was.

Ook in race 2 kennen de coureurs van het Molenaar Racing Team een uitstekende start. In de tweede bocht zitten ze aan de goede kant van de baan als Micky Winkler er met een highsider vanaf gaat. Molenaar komt de eerste ronde als zevende en Doornenbal als negende over start-finish. Halverwege de race vallen de rijders een plaatsje terug en rijdt de kopgroep van 7 man weg bij hun achtervolgers. De Belg Angelo Licciardi weet vervolgens Molenaar te passeren en ook Doornenbal gaat aan zijn teamgenoot voorbij. De resultaten van race 1 zijn daarmee precies omgedraaid met een tiende plaats voor Doornenbal en een elfde plaats voor Molenaar. Opnieuw is er een fotofinish met dit keer Lehmann als winnaar voor Dirk Geiger.

Molenaar en Doornenbal maakten door het weekend heen flinke stappen op het circuit waar ze nog niet eerder reden.

Sven Doornenbal: ‘Op deze voor mij onbekende baan bleek het lastig direct het tempo te rijden wat de coureurs vooraan reden. Ik had de vrije trainingen en kwalificaties daarvoor nodig, maar in de race maakte ik stappen en kon ik wat plekken naar voren komen. In de tweede race nog een stapje erbij met een tiende plaats als resultaat.’

Thom Molenaar: ‘Met rondetijden die in de eerste race soms maar 0,3 seconden langzamer waren dan die van de winnaar was de snelheid er zeker! Alleen wordt ieder foutje, zoals te laat remmen in de eindfase van de eerste race of kleine slordigheden in de tweede race keihard afgestraft. De resultaten vielen daardoor wat tegen maar het gevoel met de motor zit nu gelukkig goed!’

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter