Moto2: Marquez slaat toe in laatste ronde

89

In de vanwege een oliespoor gestopte en daarna ingekorte Moto2 race reed Catalunya Caixa Repsol rijder Marc Marquez op het goede moment op de eerste positie, de Spanaard pakte zijn zevende overwinning van dit seizoen.

Bij de oorspronkelijke start van de race was het Marc Marquez die de beste start had voor Pol Espargaro, Andrea Iannone en Takaaki Nakagami. Deze volgorde was ook in de tweed ronde hetzelfde maar daarna werkte Iannone zich naar voren. Eerst langs Espargaro en de ronde daarna langs Marquez. <br /> <br /> Zo was het Iannone die na drie ronden op kop reed toen de race werd stilgelegd nadat Gino Rea&rsquo;s Gresini machine het met veel rookontwikkeling af liet weten. Het oliespoor vlak voor de laatste bocht moest even worden opgeruimd maar daarna werd de race opnieuw gestart voor een race over 14 ronden. &nbsp;<br /> <br /> Nu was het Iannone die vanaf pole de leiding pakte voor Marquez, Esteve Rabat, Thomas L&uuml;thi en Pol Espargaro. Terwijl achter de rug van Iannone Rabat en Espargaro naar voren wisten te komen kon de Italiaan ontsnappen.<br /> <br /> Espargaro nam in de derde ronde de tweede plek over van zijn teamgenoot en kon beginnen het gaatje van 1,3s naar Iannone dicht te rijden. Langzaam maar zeker liep de Spanjaard tiende voor tiende in op Iannone met Marquez in zijn kielzog. In de tiende ronde hadden de drie rijders elkaar weer gevonden en al snel schoot eerst Espargaro langs Iannone en enkele bochten later volgde ook Marquez. De twee Spanjaarden lieten de Italiaan daarna vrij makkelijk achter zich.

In de laatste ronde begon het er om te spannen. Marquez wist Espargaro te passeren maar de Pons HP 40 rijder gaf niet op en vocht terug aan het einde van de snelle bochten achterop het circuit. Espargaro kon echter niet voorkomen dat Marquez er toch met de overwinning vandoor ging. Espargaro volgde op 0,359 als tweede en 1,2s later pakte Iannone de derde plaats.<br /> <br /> Rabat zag in de achtste ronde Mika Kallio voorbij komen en de Fin gaf die vierde plaats daarna niet meer uit handen. Rabat werd nog vijfde voor Dominique Aegerter, Scott Redding, Bradley Smith, Thomas L&uuml;thi en Johann Zarco.<br /> <br /> In het kampioenschap heeft Marquez (238) nu 53 punten voorsprong op Espargaro (185), 20 punten verder vinden we Iannone (156) op de derde plaats voor L&uuml;thi (161) en Redding (115).&nbsp; <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FMotoGP%2FMoto2%2Fmarquez-slaat-toe-in-laatste-ronde%2Ftabid%2F64%2FiNews_ID%2F30840%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>