Maandag en dinsdag vond er op Circuit Ricardo Tormo in Valencia een tweedaagse privé test plaats. Een tweedaagse Moto2 & Moto3 test waar veel coureurs voor het eerst kennis maakten met hun nieuwe team, werkgever of de klasse waarin ze in 2020 actief zullen zijn binnen het MotoGP wereldkampioenschap.

Na twee verregende testdagen vorige week streken een groot aantal Moto2 en Moto3 teams afgelopen maandag en dinsdag neer in Valencia voor een tweedaagse privé test. Maar liefst 30 coureurs kwamen er twee dagen onder goede weersomstandigheden in actie waaronder een groot aantal voor hun nieuwe team of in een nieuwe klasse.

Naast het Nederlandse NTS RW Racing GP, dat aanwezig was met Bo Bendsneyder en Jesko Raffin, zagen we in de Moto2 klasse ook Augusto Fernandez samen met Sam Lowes voor het eerst in actie in de kleuren van hun nieuwe team; Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Flexbox HP 40, dat zondag Fernandez zag vertrekken, verscheen op Circuit Ricardo Tormo op zijn beurt in actie met nieuwkomer Hector Garzo en Lorenzo Baldassarri.

Ook Aron Canet verscheen voor het eerst in actie op een Moto2 machine. Samen met de vanuit de MotoGP klasse overgekomen Hafizh Syahrin werkte het tweetal hun eerste test af met het Angel Nieto Team dat vanaf komend seizoen gebruik zal maken van een Speed Up chassis.

Moto2 debutant Marcos Ramirez reed samen met Joe Roberts zijn eerste ronden op de machine van het Amerikaanse American Racing. Nicolo Bulega en Edgar Pons kwamen in actie in de kleuren van Federal Oil Gresini. Marco Bezzechi maakte in gezelschap van Luca Marini zijn debuut op de Sky Racing Team VR46 machine, Jorge Martin en Tetsuta Nagashima verschenen op de baan in de kleuren van Red Bull Ajo Moto2 en Remy Gardner maakte voor het eerst kennis met zijn nieuwe teamgenoot Kasma Daniel Bin Kasmayudin binnen het SAG-team.

In de Moto3 categorie kwamen o.a. Raul Fernandez samen met zijn nieuwe Red Bull KTM Ajo teamgenoot Kaito Toba in actie. Filip Salac maakte in gezelschap van Tony Arbolino zijn debuut voor VNE Snipers terwijl Sergio Garcia en Ryusei Yamanaka de Estrella Galicia 0,0- pibox deelden gedurende deze tweedaagse test in Valencia.

Rondetijden werden er niet vrijgegeven gedurende deze tweedaagse test die voor veel teams en coureurs met name in het teken stond voor het testen van nieuwe onderdelen en het verzamelen van belangrijke data voorafgaand aan de verplichte twee maanden durende winterstop.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App