Franco Morbidelli heeft de Moto2 pole voor zich opgeeist in de bizar verlopen Moto2 kwalificatie van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland. De Italiaan was zaterdagmiddag op een kletsnat Sachsenring circuit het snelst voor teamgenoot Alex Marquez en Sandro Cortese.

Na de natte MotoGP kwalificatie was het zaterdagmiddag de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun kwalificatie van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland. Terwijl er pikzwarte wolken in aantocht waren schoten de Moto2 coureurs als een komeet uit de startblokken. Terwijl er een steeds drogere lijn ontstond was het Miguel Oliveira die de lijst aanvoerde tot de hemelsluizen vol opengingen.

Het leek dan ook gedaan, de coureurs gingen allemaal naar binnen om te wachten op betere omstandigheden. Terwijl nagenoeg iedereen dacht dat het gebeurt was en dat er niet veel actie meer zou komen werden de omstandigheden beter en beter.  In de slotfase kwam de actie dan toch nog opnieuw op gang en de ene na de andere coureur wist tot verrassing van velen hun tijden alsnog aan te scherpen, dit terwijl de baan nog steeds kletsnat was.

Uiteindelijk was het Franco Morbidelli die in de allerlaatste ronde zijn teamgenoot Alex Marquez terug wist te verwijzen en de pole voor zich opeiste.

Achter het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS duo was het Sandro Cortese die zich als derde kwalificeerde voor Mattia Pasini, de verrassend sterk acterende Hector Garzo en de snelste man van de eerste helft Oliveira.

Tom Lüthi beëindigde de kwalificatie als zevende voor Simone Corsi, Fabio Quartararo en Francesco Bagnaia.

RW Racing GP coureur Axel Pons kende een sterk laatste deel van de sessie waarin hij in zijn allerlaatste ronde de twaalfde tijd op de klok wist te zetten.

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag