MotoGP documentaire ‘There Can Be Only One’ nu te zien op YouTube

3284
pecco-bagnaia
Pecco Bagnaia - Valencia 2022 | © motogp.com

De MotoGP documentaire ‘There Can Be Only One’ is vanaf nu volledig te zien op YouTube. In deze vierdelige serie wordt het verhaal van MotoGP seizoen 2022 verteld waarin Pecco Bagnaia uiteindelijk degene werd die de wereldtitel op zijn naam mocht schrijven.

Het nieuwe MotoGP seizoen staat op het punt van beginnen. De wintertests zitten erop en de coureurs en teams bereiden zich voor op de eerste Grand Prix van het jaar, komend weekend op het Autódromo Internacional do Algarve.

Een mooi moment om nog eens terug te blikken wat er allemaal in 2022 gebeurde. Zo kende Enea Bastianini een geweldige start van het seizoen en wist hij zijn eerste MotoGP overwinningen te pakken. Vervolgens had regerend wereldkampioen een sterke fase in het kampioenschap en bouwde hij een grote voorsprong op terwijl vicewereldkampioen Pecco Bagnaia fouten bleef maken. Ook liet Aleix Espargaró zich met de Aprilia gelden als een ware titelkandidaat.

In de tweede seizoenshelft kwam Bagnaia echter ijzersterk terug en wist hij zijn achterstand met een reeks van overwinningen en podiumplaatsen om te buigen naar een voorsprong. In een spannende slotrace op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia viel de spanning uiteindelijk van de schouders van de Italiaan af en mocht hij zich MotoGP wereldkampioen worden. Het werd de eerste wereldtitel voor Ducati sinds 2007 met Casey Stoner.

Klik HIER voor aflevering 1 van ‘There Can Be Only One’ op YouTube of klik op de link hieronder.