MotoGP: Overwinning voor Pasini in 125cc

87

Aprilia coureur Mattia Pasini pakt zijn derde overwinning van het seizoen in de 125cc klasse tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano. Als tweede kwam Gabor Talmacsi over de finish voor de Jappanner Tomoyoshi Koyama.

De meeste teamleden hielden hun hart vast nadat de 125cc coureurs de eerste bocht ingingen. Ondanks het nauwe karakter van deze bocht ging het allemaal wonderwel goed. Pasini kwam het beste weg voor Faubel, Corsi, Pesek, Talmacsi, Gadea en Koyama.

De enige die de eerste ronde niet overleefde was de Italiaan Federico Sandi, die spectaculair van de baan vloog.

De Nederlanders hadden een prima start. Joey Litjens pakte zoals bijna alle wedstrijden veel concurrenten bij de start. Hij lag na één ronde op een prima 24e plek. Van den Berg kende eveneens een topstart, hij passeerde vier plaatsen achter Litjens als 28e.

In de vierde ronde liet Pasini drie coureurs opzichtig voorbij gaan. Faubel nam de leiding over voor Corsi, Talmacsi, Pasini en Pesek. Koyama had moeite het tempo van de kop te volgen en reed de gehele wedstrijd aan het het elastiek van deze kopgroep.

Faubel en Corsi wisselden daarna diverse keren van kop, maar het was Pasini die in de achtste ronde de kop overnam en met een aantal supersnelle ronden de concurrentie op meer dan twee seconden achter zich liet.

Een hevige strijd ontwikkelde zich om de tweede plaats, waarbij Corsi rondenlang het tempo aanvoerde. De eerste die teveel risico nam en de strijd om de tweede plek moest verlaten was Derbi coureur Pesek. Met een ongelukkige schuiver in de 21e ronde verliet hij het strijdtoneel, maar kon zijn weg rond de twintigste plaats vervolgen.

Op het moment dat iedereen zich zit op te maken voor een spectaculaire strijd in de laatste ronde om de tweede plaats, maakt Faubel een kleine fout waarmee hij zichzelf en Corsi van de baan rijdt. Voor Corsi zit de wedstrijd erop, terwijl Faubel hevig teleurgesteld als 17e
over de finish komt.

Pasini rijdt onbedreigd naar zijn derde overwinning van het seizoen, terwijl hij Aprilia de 100e overwinning in de 125cc schenkt.

Talmacsi wordt uitzinnig van vreugde tweede, wat hem de eerste plaats in het klassement opleverde.

Koyama pakte de laatste plaats op het podium gevolgd door de anoniem rijdende Gadea. De strijd op de vijfde plaats is zeer spannend geweest. Espargaro wordt als vijfde afgevlagd voor Krummenacher, Bradl, Smith, De Rosa en Ranseder.

Joey Litjens werd beste Nederlander op een 27e plaats. Hij heeft de gehele wedstrijd strijdt geleverd met Bonsey en Grotzkyj.

Als 31e werd Hugo van den Berg afgevlagd achter Daniel Webb.