MotoGP: Stoner wil terugslaan in Estoril

34

Na zijn tot op dit moment moeilijkste race met Ducati in Jerez zal Casey Stoner, de regerend wereldkampioen in de MotoGP, zeer gemotiveerd zijn voor de GP van Portugal.

Een relatief slechte kwalificatie op het circuit van Jerez werd gevolgd door een race die meer weg had van een nachtmerrie waarbij Stoner twee keer de baan verliet voordat hij als elfde over de finish kwam – het was zijn slechtste resultaat sinds 2006.

Toch zijn er tal van redenen voor optimisme voor de jonge Australische coureur, vooral gezien zijn voorspelling voor de tweede race van het jaar dat zijn resultaat in Jerez geen invloed zou hebben op zijn positie in de eindstand van 2008.

Na de voorspelde moeilijke momenten in de tweede wedstrijd bood de test op de maandag na de Jerez de la Frontera wedstrijd zijn monteurs de gelegenheid om te werken aan het oplossen van enkele van de problemen die ze in het weekeinde hadden ondervonden.

In 2005 was Stoner de winnaar van de Portugese 250cc race – en vorig jaar kwalificeerde hij zich als tweede voordat hij zich, ondanks een probleem met zijn motor in, naar een podiumplaats reed, weet Stoner wat er nodig is om te concurreren op een van de meest veeleisende circuits van het wereldkampioenschap.

"Estoril is een beetje een vreemd circuit, met een vloeiende sectie en een aantal bochtige en langzame stukken. Een van mijn favoriete secties is bocht twee, die gaat naar beneden en is off-camber. Het is moeilijk, maar erg leuk," vertelde Stoner.

"In het algemeen heeft de baan een heleboel plaatsen waar je kan inhalen, dus de race moet leuk worden om naar te kijken," vervolgde de wereldkampioen. "Vorig jaar deden we het goed in de trainingen, we waren zeer dicht bij pole positie en hadden toen een klein technische problemen in de race, maar we eindigden op het podium. In theorie als we vanaf het begin goed kunnen werken en er zijn geen onaangename verrassingen dan moeten we kunnen strijden voor de overwinning."