De MotoGP top vijf over hun kwalificatie op het Misano World Circuit

9
vinales
Maverick Viñales | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Maverick Viñales, Andrea Dovizioso, Marc Marquez, Cal Crutchlow en Jorge Lorenzo bezetten zondag op het Misano World Circuit de beste vijf positie op de grid. Zaterdag na afloop van de kwalificatie had het vijftal het volgende te vertellen over hun behaalde startposities.

 

 

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP, P1:

“De kwalificatie ging erg goed. Ik voelde me goed op de machine, het team deed het geweldig. Gisteren maar vooral deze middag hebben we de fiets iets aangepast en voelde ik me beter. Dus voor morgen is de strategie dat we constant proberen te zijn, de banden goed op temperatuur houden – vooral geen koude banden te krijgen, met name in de eerste ronden. Ik stat vanaf de pole en ga op mijn eigen tempo rijden. Ik ben blij met hoe het gaat en we zullen zien wat er gaat gebeuren morgen. Ik geloof dat we een goede race kunnen rijden. Natuurlijk zal er veel tegenstand komen van andere rijders. We moeten de volgende stap zetten als we morgen de race willen winnen.”

Andrea Dovizioso, Ducati Team, P2:

“Ik ben ontzettend blij met de front row start! Om eerlijk te zijn was de tweede plaats best onverwacht omdat we in FP4 veel ronden reden met oudere banden en ik niet zo’n goed gevoel had met de machine, maar toen we met de kwalificatie begonnen realiseerde ik me dat we erg snel konden zijn. Dus concentreerde ik me op die tweede band en dat we daar het beste uit moesten halen. Uiteindelijk reed ik een goede tijd en dit bevestigd dat we ook op Misano snel zijn.”

Marc Marquez, Repsol Honda Team, P3:

“Al met al zijn we tevreden met het resultaat. In een kwalificatie zet je altijd meer druk dan normaal, maar eerlijk gezegd had ik in die ronde bij het uitkomen van de tweede bocht al iets rusitger gedaan omdat ik het rode vlak op de baan aanraakte in de snelle bocht. Toen ging ik een beetje wijdt en raakte ik de witte lijn waardoor ik de voorkant verloor. Het was mijn fout, we hadden de kans om voor pole te gaan, maar het is oké; we staan op de front row, onze pace is goed en daar zijn we blij mee. Morgen zal de baantemperatuur waarschijnlijk anders zijn, lager dan vandaag, en om de juiste banden keuze te maken voor de achterkant zal de sleutel zijn. We zijn oké met meer dan één optie en we gaan proberen om iedere situatie te managen.”

Cal Crutchlow, LCR Honda, P4:

“We zijn uiteraard tevreden met deze kwalificatie, ik wilde eigenlijk op de front row staan maar dat was vandaag niet mogelijk. Dat gaan we in de volgende races weer proberen maar voor nu ben ik blij met de vierde plaats. Ik denk dat we het als team het hele weekend al goed doen, de crew heeft hard voor me gewerkt. Het was geen gemakkelijke aanloop naar deze grand prix, dus om voor zondag topfit te zijn was moeilijk. Ik voel wel dat we de snelheid hebben om erbij te zitten, misschien niet voor de winst, maar misschien gokken we op het podium. Met top vijf zal ik tevreden zijn. Mijn vinger voelt al wat beter. Ik voel geen pijn als ik op de motor zit, maar het is wel erg oncomfortabel en zo zal het ongeveer een maand gaan. Ik kan mijn vinger niet op het stuur houden dus dat is niet de beste situatie. Ik moet dat compenseren met mijn andere arm en verschillende delen van mijn lichaam, het voelt niet natuurlijk. We werken er aan met het team en de dokters om de situatie voor Aragon wat te verbeteren.”

Jorge Lorenzo, Ducati Team, P5:

“Mijn positie, vijfde en op de tweede rij, is niet fantastisch maar ik ben best blij, zeker gezien de progressie die we geboekt hebben in FP4. Ik voelde me fantastisch met de medium achterband en reed twee of drie erg goede ronden. Ik denk dat als het weer morgen goed blijft, we in de kopgroep kunnen blijven gedurende de race. Helaas ziet het er naar uit dat het gaat regenen en dan verandert de situatie compleet en wordt het voor iedereen moeilijk. Hoe dan ook, ook al moeten we op een natte baan rijden, ik vertrouw er op dat we een goed resultaat kunnen behalen.”

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag