De MotoGP top vijf blikt terug op hun zomerstop

66
marquez
Marc Marquez | foto© Facebook Marc Marquez

Komend weekend begint in Brno, na een zomerstop van vier weken, de tweede helft van het MotoGP seizoen. De MotoGP top vijf heeft genoten van een welverdiende vakantie, een vakantie waarin zij zich tevens voorbereidt hebben op de nog negen resterende races van het seizoen.

Wat hebben Marc Marquez, Maverick Viñales, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi en Dani Pedrosa tijdens hun vakantie gedaan, hoe hebben ze zich voorbereidt op de komende wedstrijden en hoe staan ze ervoor.







Marc Marquez, Repsol Honda (P1):

“Ik vond het fijn om wat tijd te hebben om uit te rusten en naar de zee te gaan met een paar vrienden, maar ik heb de zomerstop ook gebruikt om te trainen voor de tweede seizoenshelft. Het spannende kampioenschap is geweldig, maar ook veeleisend, wat betekent dat je altijd uiterst geconcentreerd bent op het hoogste niveau, aanpassend aan iedere situatie. Het was dus fijn om op Brno te kunnen testen een paar weken terug. We konden aan de machine werken en gefocust blijven op het werk. Brno is een leuk circuit maar wel een van de meest uitputtende, waar je veel van richting verandert en met stukken die naar boven lopen en weer naar beneden. We gaan ons best doen om er het beste uit te halen na de test en ons voorbereiden voor een gevecht om het podium aanstaande zondag.”


Maverick
Viñales, Movistar Yamaha MotoGP (P2):

“Ik heb erg genoten van de zomerstop. Ik heb tijd doorgebracht met familie en vrienden, maar nu kan ik niet wachten om weer op mijn Yamaha te stappen. We moeten gefocust zijn op de tweede helft van het seizoen omdat dat cruciaal zal zijn als we nog voor de titel willen vechten. Er is geen ruimte voor fouten. Ik heb veel getraind om klaar te zijn voor Brno en Oostenrijk, twee circuits die ik erg leuk vind en waar ik denk dat ik sterk kan zijn.“


Andrea Dovizioso, Ducati Team (P3):

“Ik heb een maandje kunnen relaxen in de zomer en nu ben ik klaar voor de tweede seizoenshelft, en kijk uit naar de race in Brno. Het is een van de mooiste maar ook moeilijkste circuits in het wereldkampioenschap, maar het is altijd een fascinerende plaats. De laatste paar jaar ging het niet uitstekend daar, maar ik ga alles geven voor een goed resultaat komend weekend.”


Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP (P4):

“Ik ben tot rust gekomen in de vakantie. Ik heb veel tijd doorgebracht met mijn vrienden, maar ik ben zo snel mogelijk weer gaan trainen en mezelf klaar gaan stomen, ik voel me goed. Ik heb in de sportschool getraind en op de motor, maar nu wil ik weer op mijn GP machine stappen en aan het werk gaan met mijn team. Het kampioenschap ligt nog helemaal open en we moeten hard gaan werken om iedere keer op het podium te komen. Brno is een baan die ik erg leuk vind, ik heb veel goede herinneringen aan het circuit en ik hoop dat ik er weer een mooie race van kan maken. Het is belangrijk om vanaf de eerste sessie al snel te zijn!”


Dani Pedrosa, Repsol Honda (P5):

“We hebben vier weken niet geracet, maar we hebben wel wat actie op de baan in Brno gehad tijdens de testdagen, waar we veel aan gehad hebben en aan de set up hebben kunnen werken. Het weer was goed en we konden beide dagen vol gebruiken. Ik heb in de vakantie veel getraind maar ook tijd gehad voor vakantie, wat fijn was om de batterij weer op te laden. Nu kijk ik er vooral naar uit om weer op de machine te stappen in Brno, een van mijn favoriete circuits op de kalender. Ik heb hier goede herinneringen en samen met mijn team ga ik mijn uiterste best doen voor een goed resultaat op zondag.”

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag