Red Bull KTM MotoGP Factory Racing zal ook in 2018 aan de start verschijnen met Pol Espargaró en Bradley Smith als vaste coureurs. Hiermee komt er een eind aan de discussie dat Smith na dit seizoen – vanwege mindere prestaties – plaats zou moeten maken voor KTM MotoGP testcoureur Mika Kallio.

Uitgerekend tijdens zijn thuis Grand Prix in Silverstone kreeg Bradley Smith de duimschroeven aangedraaid. De Brit kreeg niet alleen een andere crewchief toegewezen maar er werd hem ook duidelijk te kennen gegeven dat zijn prestaties beter moesten en dat hij de komende drie wedstrijden de tijd kreeg om zijn ware potentieel te tonen.

Tijdens de eerstvolgende Grand Prix op het Misano World Circuit leek het ingrijpen van de KTM leiding meteen het gewenste succes op te leveren. Smith kwam namelijk als tiende over de finish en behaalde daarmee meteen zijn beste seizoen resultaat. Een wedstrijd later in Aragon verving het Smith echter opnieuw een stuk minder aangezien hij daar slechts als negentiende over de finish kwam.

KTM MotoGP testcoureur Mika Kallio, de grootste bedreiging van Smith en azend op de plaats van de Brit in 2018, daarentegen presteerde in Aragon opnieuw uitstekend door ver voor Smith als elfde de finish te passeren.

Ondanks dit heeft KTM enkele dagen voorafgaand aan de Japanse Grand Prix besloten om duidelijkheid te verschaffen. Zo heeft de Oostenrijkse motorenfabrikant besloten dat Bradley Smith in 2018 gewoon zijn contract uit zal dienen en samen met Pol Espargaró het vaste rijdersduo zal vormen in de koningsklasse.

Kallio zal daarnaast gewoon als MotoGP testcoureur verbonden blijven aan KTM en naast zijn – inmiddels vierde van dit seizoen – bevestigde wildcard tijdens de laatste Grand Prix in Valencia ook in 2018 weer diverse keren aan de start verschijnen tijdens een Grand Prix weekend middels een wildcard optreden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag