Valentino Rossi eindigde twee weken terug in Mugello als derde tijdens zijn thuis Grand Prix, dit nadat hij een dag eerder al de pole had weten te bemachtigen. De negenvoudig wereldkampioen denkt echter dat er komend weekend in Catalunya nog meer te halen valt: ‘Ons potentieel komend weekend in Catalunya is groter dan onlangs het geval was in Mugello.”

Valentino Rossi kende twee weken terug in Mugello geen onverdienstelijk Grand Prix weekend. Zo wist de Italiaan tot grote vreugde van het uitzinnige thuispubliek op zaterdag verrassend de pole te behalen om vervolgens op zondag in de race nog een keer sterk voor de dag te komen en achter het Ducati Team duo Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso als derde de finish te passeren.

Ondanks deze uitstekende prestatie denkt Rossi komend weekend tijdens de zevende Grand Prix van het seizoen op het circuit van Catalunya nog beter en sterker voor de dag te kunnen komen. Met name het nieuwe asfalt op het bekende circuit is volgens de negenvoudig wereldkampioen in het voordeel van de Yamaha en tevens heeft men tijdens de onlangs verreden test op het circuit een aantal zaken weten te vinden die het potentieel van de Yamaha ten goede komen.

Na zijn podiumfinish in Mugello hoopt de Yamaha coureur komend weekend op zijn eerste overwinning van het seizoen.

“Ik denk dat ik komend weekend in Catalunya sterker kan zijn omdat ik van mening ben dat ons potentieel daar groter is dan in Mugello. We hebben er onlangs iets gevonden tijdens de test. Het nieuwe asfalt is beter voor ons, het helpt de Yamaha. Maar op sommige gebieden komen we nog steeds wel iets tekort. We moeten scherp blijven, niet opgeven en zoveel mogelijk punten zien te scoren.”

Rossi komt naar Catalunya als tweede in de tussenstand van het kampioenschap met slechts 23 punten achter leider Marc Márquez. De Italiaan heeft al vele successen weten te behalen op het Catalunya circuit, zo stond hij er 13 keer op rij op het podium: van 1997 tot 2009 in de 125cc-, 250cc-, 500cc- en MotoGP-klasse. De inmiddels 39-jarige Yamaha coureur wist er zelfs al 10 keer een wedstrijd te winnen, waarvan zeven keer een race in de koningsklasse (2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2009 en 2016).

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag