Motorcoureur Maik Duin pakt Nederlandse titel in Open 125cc klasse

31
maik-duin
Maik Duin | foto© Mariska Grob

De 13-jarige coureur Maik Duin is zondag 6 oktober Nederlands kampioen geworden van de Open 125cc klasse van de NK Junior Moto Racing. Op de TT Junior Track in Assen had de rijder uit Rijssen aan tweede vierde plaatsen genoeg om de titel te pakken.

Het was erg koud tijdens de seizoensfinale van de NK Junior Moto Racing op het TT Junior Track in Assen. Maik Duin begon aan de racedag, mede door zeven overwinningen, met een voorsprong van zesentwintig punten op nummer twee in de Open 125cc klasse. Dit betekende dat Maik aan twee vierde plaatsen voldoende zou hebben om kampioen te worden. Maik deed precies wat er van hem gevraagd werd en kwam met zijn Suzuki GSX-R 125cc twee keer als vierde over de finish. Dit betekende dat Maik zich na de tweede race Nederlands kampioen mocht noemen.

Maik Duin: ‘Ik wist dat ik twee keer vierde moest worden om kampioen te worden. Ik wilde dan ook geen onnodige risico’s nemen, mede omdat het erg koud was en je dan zomaar kan vallen. Het is een geweldig gevoel om kampioen te zijn. Ik wil alle sponsoren en mensen die mij steunen enorm bedanken!’

De plannen voor Maik zijn om in het seizoen 2020 de overstap te maken naar de grote circuits in een internationaal kampioenschap.

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App