Het was genieten van spannende races, in een prima sfeer, bij uitdagende weersomstandigheden tijdens de 86e TT van Assen. Het was voor RACE-KIDS kinderen een hele beleving.

Diverse RACE-KIDS kinderen hadden het geluk aanwezig te mogen zijn bij een paddock tour. Met een kijkje achter de schermen bij de jeugd het jeugdkampioenschap van de Red Bull MotoGP Rookies Cup met daarin drie Nederlanders toppers en een fotoshoot. Ook veel Nederlanders reden mee in de KTM cup dus ook die helden hebben ze een bezoekje gebracht. Vervolgens mochten ze de Rookies en KTM cup races bekijken vanuit de VIP box bij de BAM. Met de neus op het circuit in de spannende GT bocht. Enthousiast konden ze daar de Nederlandse helden volmondig aanmoedigen en na de finish toe juichen bij het inrijden van de pitstraat. Als klap op de vuurpijl naar het podium en daar genieten van wat ze normaal alleen op TV zien.

“Met de TT races vers in het geheugen willen we alle kinderen die geweest zijn de kans geven zelf te rijden op een racemotor. Eén die geschikt is voor kinderen uiteraard. Ze zelf dat bijzondere gevoel laten ervaren dat motorrijden en racen met zich meebrengt. Er staan nu veel evenementen gepland in diverse regio’s. Zo krijgen veel kinderen de kans zelf op een racemotor te stappen en zich voor even een topcoureur te voelen. Spannender dan een pretpark, omschrijf ik het wel eens. Veel ouders geven mij aan dat ze dagen en weken nadat hun kind bij ons een opstap heeft beleeft gevraagd wordt; ‘Mama, ik wil weer motorrijden, wanneer gaan we weer?’. Dat gevoel begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben we weer een volle agenda samengesteld in diverse regio’s. Die kalender delen we via onze enthousiaste partner www.racesport.nl,” aldus de RACE-KIDS initiatiefnemer, Henk Schotman.

Kinderen die willen leren motorrijden en racen kunnen zich aanmelden en inschrijven voor een van de onderstaande opstap- en racecursus dagen.

  • Zaterdag 2 juli Assen – Opstap (Pocketbike)
  • Zondag 3 juli Assen – Opstap en Racecursus (Pocketbike en NSF)
  • Zaterdag 9 juli Hedel – Opstap en Racecursus (Pocketbike)
  • Zondag 10 juli Papendrecht – Opstap (Pocketbike)
  • Zondag 17 juli Etten-Leur – Opstap en Racecursus (Pocketbike)
  • Zaterdag 23 juli Venray – Opstap en Racecursus (ook voor NSF rijders)
  • Zondag 24 juli Assen – Opstap en Racecursus (Pocketbike en NSF)
  • Zondag 31 juli Etten-leur Opstap en Racecursus (Pocketbike)
  • Maandag 8 augustus Assen – Opstap (Pocketbike)

Inschrijven doe je via www.race-kids.nl