Nederlands kampioen Junior A Miquel Sinke wint ook laatste, kletsnatte weekend

1109
miquel Sinke
Miquel Sinke | foto© Mariska Grob

Op 2 en 3 oktober werden de laatste 2 wedstrijden verreden van het KNMV NK Junior Moto Racing op het TT Junior Track in Assen. Het weekend ervoor had de 8-jarige Miquel Sinke in de eerste race het kampioenschap al binnengehaald omdat hij zoveel punten voorlag kon met 3 wedstijden te gaan dit al groots vieren met een mooi shirt gouden Pokémon helm en een Nederlandse vlag.

Miquel Sinke was vastbesloten ook deze laatste twee races van het seizoen op zijn naam te schrijven. Ook reed deze laatste race zijn jongere broertje Sylvain (6 jaar) mee. Met de twee broers was het team Rafaël Racing tijdens de seizoensfinale compleet.

Op zaterdag stonden er een vrije training en twee kwalificaties op het programma. Deze werden gereden in droge weersomstandigheden. Hier had Miquel in de eerste kwalificatie de tweede tijd. Dus hij moest zich verbeteren in de tweede. Dit deed hij dan ook en hij mocht vertrekken vanaf P1 op zondag. Sylvain mocht vanaf de twaalfde plek starten.

Zaterdag aan het einde van de dag was het gaan regenen en het was niet meer droog geworden. Zondagochtend werd er een warm-up gereden van 10 minuten om te wennen aan de natte weersomstandigheden. Er was dit jaar nog geen regenrace geweest dus de jongens konden mooi wennen aan de baan en de motoren in de regen. En Miquel was extra gedreven om ook in de regen te winnen.

Voorsprong
In race 1 had Miquel in de regen weer een kopstart. Hij heeft dit jaar elf van de twaalf wedstrijden kopstart gehad. Miquel reed een constante wedstrijd en heeft de hele race aan kop gelegen zonder dat deze in gevaar kwam. Hij had in tien rondes een voorsprong van vier seconden op nummer twee. Zijn broertje komt aks tiende over de finish en heeft een goede eigen race gereden op zijn eigen tempo.

Race 2 was een kopie van race 1 een kopstart en het gevecht van de nummers twee en drie in het kampioenschap was heel spannend. Maar dit gebeurde allemaal achter Miquel. Hij heeft zijn koppositie niet uit handen gegeven en kwam met maar liefst dertien sec voorsprong na tien rondes staand over de finish. Hij was superblij dat hij ook op een kletsnatte baan onverslaanbaar is. Sylvain eindigde de race op een tiende plaats en in de dag uitslag op een negende plaats.

Beker
Zondagavond was ook gelijk na het gewone podium de huldiging van het kampioenschap. Miquel nam hier dus de eerste plaats beker van dit weekend en de kampioensbeker in ontvangst.
Met maar liefst 290 punten eindigt Miquel in zijn eerste seizoen in de Junior A klasse. Er waren dit jaar maximaal 300 punten te verdienen in twaalf wedstrijden. Miquel heeft tien wedstrijden gewonnen en 2x een tweede plaats. Het zette vijf van de zes dag overwinningen op zijn naam. Hij eindigde in het klassement met een voorsprong van 119 punten op de nummer twee. Eén wedstijd vanaf P2 gestart de rest vanaf P1.

Nu wordt er tot 31 oktober nog getraind en dan volgt er een winterstop. De 8-jarige Miquel blijft fit door 3 keer in de week te judoën en volgend jaar komt Miquel uit in de Junior B klasse.

Miquel (zijn eigen woorden): “Het was een mooi eerste jaar bij het NK Junior Moto Racing. Ik had een beetje gedacht na de eerste voorjaarstraining dat ik kampioen zou kunnen worden. Ik weet dat ik het voordeel heb dat mijn papa veel verstand heeft van motoren en goede tips geeft en ik ook een vriend heb die ook Nederlands kampioen is geweest en mij tips geeft Dean Gouw. Bedankt hiervoor. Maar toch heb ik zelf ook heel hard getraind vooral veel hardgelopen in coronatijd. En ik heb zelf toch echt al deze wedstrijden gewonnen en als mijn kneeslider er niet was afgegaan in de tweede race op Veldhoven had ik alles gewonnen daar baal ik nog het meeste van.
Ik zou wel graag een snellere motor willen hebben want ik had echt niet de snelste motor maar toch wist ik gelukkig te winnen. Ook wil ik iedereen bedanken die ons heeft geholpen. En volgend jaar kom ik terug met mijn broertje in de junior A en ik in de B. Ik heb er veel zin in en ga van het weekend testen met een B motor. En ik ga lekker fit blijven door veel te judoën.”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]