Nieuwe teammanager Team Suzuki Ecstar, terugkeer Brivio uitgesloten

2377
joan-mir
Joan Mir & Alex Rins | foto© Suzuki Racing

Suzuki is dichtbij een overeenkomst voor de functie van teammanager van Team Suzuki Ecstar. Dit nieuws heeft Suzuki MotoGP projectleider Shinichi Sahara vrijdag in Valencia bekendgemaakt. Een naam wilde de Japanner nog niet geven, alleen dat een terugkeer van Davide Brivio momenteel niet aan de orde is.

Team Suzuki Ecstar werd afgelopen winter verrast door het plotselinge vertrek van teammanager Davide Brivio – de Italiaan ging in op een aanbod om aan de slag te gaan in de F1. Het MotoGP team van Joan Mir en Alex Rins besloot de vrijgekomen functie voor dit seizoen intern op te lossen. Suzuki projectleider Shinichi Sahara nam dit seizoen de taken waar, maar dat is teveel van het goede zo liet de Japanner vrijdag in Valencia weten.







Shinichi Sahara: “Deze dubbele rol is te veel voor mij. We zijn dicht bij een akkoord, er komt een nieuwe teammanager van buitenaf. Meer kan ik er voorlopig niet over zeggen. Davide en ik zijn goede vrienden, we praten vaak maar hij keert op korte termijn niet terug in zijn oude functie. Hij heeft een nieuwe uitdaging in de F1 en hij gaat hier helemaal voor en dat respecteren we.”

De afgelopen tijd werden er verschillende namen genoemd, zo viel de naam van Livio Suppo – de voormalige manager binnen het Repsol Honda Team – en ook de naam van Johan Stigefelt – huidig teamdirector binnen Petronas Sepang Racing – veelvuldig. Suppo zal het sowieso niet worden terwijl Stigefelt in Valencia zijn lippen stijf op elkaar hield als we hem er naar vroegen. De Zweed is na dit weekend wel vrij man, hij heeft volgens eigen zeggen echter een aantal opties maar zal pas na dit weekend een beslissing nemen over zijn toekomst wat betreft een functie binnen de MotoGP paddock. Inmiddels weten we dat Stigefelt ook in beeld is bij het nieuwe VR46 Racing MotoGP project, de Zweed zou hier gevraagd zijn voor een functie als sponsor – en hospitalitymanager.

Wie het wordt, op dit moment blijft het nog even gissen. De vraag is echter niet meer of er nieuwe Suzuki MotoGP teammanager komt, de vraag is nu alleen nog wanneer Suzuki de naam bekend zal maken wie deze functie gaat vervullen.

 



Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter