Philipp Oettl klokte de snelste tijd in de derde vrije training in Portugal. Hannes Soomer was tweede, net zoals op vrijdag. Wereldkampioen Andrea Locatelli eindigde als derde. Steven Odendaal sloot de sessie af op plaats elf, terwijl Glenn van Straalen als drieëntwintigste werd opgenomen in de tijdlijst.

Raffaele de Rosa was op vrijdag de snelste coureur in Portugal voor Hannes Soomer en Lucas Mahias. Steven Odendaal klokte toen de vijfde tijd voor EAB Ten Kate Racing. Glenn van Straalen was na de openingsdag drieëntwintigste. Zaterdagochtend stond de derde vrije training op het programma. Het was fris, maar de aanwezigheid van de zon maakte veel goed.

Philipp Oettl en Isaac Viñales begonnen erg sterk aan de derde vrije training. Zij kwamen nog net niet aan de snelste vrijdagtijd van De Rosa. Van Straalen kende ook een goede start van de sessie. De Nederlander in dienst van het MPM Routz Racing Team wist zijn tijd van vrijdag meteen met ruim een halve seconde te verbeteren.

Met nog zeven minuten op de klok liet Andrea Locatelli van zich horen. De wereldkampioen van dit seizoen meldde zich bovenaan de tijdlijst met de snelste tijd van het weekend. In de slotfase moest Locatelli toch twee coureurs voor zich dulden. Oettl perste er een geweldige ronde uit en was ruim drie tienden van een seconde sneller dan Soomer, die zijn eigen tijd ook wist te verbeteren.

Viñales sloot de derde vrije training als vierde af, voor De Rosa en Manuel Gonzalez. Mahias was op plaats zeven te vinden voor de van een blessure terugkerende Jules Cluzel. Can Oncu en Karel Hanika maakten de top tien vol op zaterdagochtend. Odendaal wist zijn vrijdagtijd niet te verbeteren en eindigde als elfde. Van Straalen ging in de slotfase ook nog harder rond en was uiteindelijk op plaats drieëntwintig te vinden. De Nederlander boekte bijna anderhalve seconde tijdswinst ten opzichte van vrijdag.

De Superpole gaat om 12.40 uur van start. De eerste wedstrijd van de World Supersport staat om 16.15 uur gepland op het Circuito do Estoril.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App