OFFICIEEL: Finaleronde 2023 WorldSBK seizoen in Argentinië van de kalender

2278
circuito-san-juan-villicum
Circuito San Juan Villicum | foto© Dorna

De Argentijnse ronde, de afsluiter van het 2023 FIM Superbike World Championship seizoen, gaat definitief niet door. Het evenement, dat van 13 t/m 15 oktober gepland stond op Circuito San Juan Villicum, is van de kalender gehaald. Dit nieuws heeft de Dorna WSBK Organization maandagochtend 24 juli middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Het nieuws zong al enige tijd rond in de WorldSBK paddock, maar sinds maandagochtend 24 juli is het definitief: de finaleronde van het 2023 2023 FIM Superbike World Championship zal definitief niet verreden worden op Circuito San Juan Villicum in Argentinië.

Gezien de naderende nationale en provinciale verkiezingen hebben Dorna WSBK Organization (DWO), Grupo OSD en de regering van San Juan doen besluiten om het evenement dat in het weekend van 13 t/m 15 oktober op de kalender stond niet door te laten gaan.

Deze beslissing is te wijten aan de intense verkiezingskalender waar het land mee te maken heeft, wat heeft geleid tot een complexe situatie die het dagelijks leven van mensen, provincies en bedrijven beïnvloedt. Bovendien stond het evenement gepland aan de vooravond van een regeringswisseling in de provincie en er is besloten om te wachten en het evenementen schema open te houden voor de nieuwe regering, om zo respect te tonen voor de politieke context en een goede planning mogelijk te maken voor evenementen van de omvang van een WorldSBK evenement.

De FIM en de Dorna WSBK-organisatie zullen binnenkort een nieuwe locatie aanwijzen voor een vervangend evenement en circuit waar de finaleronde van het 2023 FIM Superbike World Championship-seizoen zal worden verreden. Hoewel het nog niet officieel is wijzen alle tekenen erop dat het circuit van Jerez als vervanger zal worden aangewezen. De enige nog open vraag lijkt nog te zijn of dit in hetzelfde en oorspronkelijk geplande weekend zal zijn of dat er een week geschoven moet gaan worden.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’