Officieel: Marc Marquez blijft tot eind 2024 bij Honda

268
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol media

Marc Marquez en Honda hebben hun aan het einde van dit seizoen aflopende contract met maar liefst vier jaar verlengd. Dit nieuws hebben beide partijen donderdagochtend middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Honda Racing Corporation en zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van hun aflopende contract. De Spanjaard heeft voor maar liefst vier jaar bijgetekend bij zijn huidige werkgever waardoor tot december 2024 voor het officiële Honda fabrieksteam zal blijven uitkomen in de koningsklasse.







Marc Marquez: “Ik ben erg trots om mijn verlenging bij Honda Racing Corporation aan te kondigen en de komende vier jaar bij mijn huidige team actief te blijven. Honda gaf me in 2013 de kans om met een fabrieksmotor in de MotoGP-klasse te debuteren. Sinds het eerste jaar hebben we samen vele successen geboekt en ik ben erg blij dat ik deel kan blijven uitmaken van de Honda-familie. HRC geeft me het vertrouwen om dit partnerschap uit te breiden om ons gemeenschappelijk doel te bereiken en ons succesverhaal voort te zetten”.

Tot nu toe heeft Marc Marquez met zijn Honda RC213V 56 overwinningen, 95 podiumplaatsen en 62 pole positions in de koningsklasse weten te behalen. Deze resultaten hebben hem gevestigd als de meest dominante Honda-rijder in de hoofdklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

 



Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App