Het Kallio Racing Team zal volgend jaar met drie coureurs actief zijn in het World Supersport kampioenschap. Nadat eerder al Loris Cresson en Isaac Viñales werden bevestigd heeft het Finse team nu de Oostenrijker Thomas Gradinger als derde rijder voor 2019 aangetrokken.

De geruchten waren er al enige tijd maar Kallio Racing heeft maandag 10 december het nieuws officieel bevestigd. Nadat men afgelopen seizoen de WorldSSP titel wist te behalen met Sandro Cortese zal men in 2019 met maar liefst drie coureurs aan de start verschijnen. Nadat eerder al bekend was dat de Belg Loris Cresson zijn contract met het team had verlengd en men overeenstemming had weten te bereiken met de Spanjaard Isaac Viñales is nu ook de komst van de Oostenrijker Thomas Gradinger een feit.

Gradinger, die in 2017 de IDM Supersport 600 titel wist te behalen en in 2018 in zijn debuutjaar als zevende eindigde in de WorldSSP klasse, komt over van het NRT World Supersport Racing team, het in Dubai gevestigde WorldSSP team dat afgelopen seizoen meerdere malen in opspraak kwam en inmiddels is opgeheven.

Gradinger heeft inmiddels al kennis gemaakt met de Yamaha R6 van het Finse team tijdens een onlangs gehouden test in Spanje. Zowel teameigenaar Vesa Kallio en de 22-jarige Oostenrijker waren enthousiast over de eerste kennismaking en de veelbelovende start van hun samenwerking.

Thomas Gradinger: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van het team dat afgelopen seizoen de titel in de wacht wist te slepen. Alle mensen binnen het team zijn zeer professioneel, en de sfeer voelde meteen al tijdens de eerste kennismaking al heel vertrouwd aan. We kijken echt uit naar de volgende test en vooral naar de eerste race in Australië! Ik weet dat we samen echt goede resultaten kunnen behalen.”

Teammanager Vesa Kallio: “We hebben lang onderhandeld met de manager van Gradinger en het is geweldig dat we nu een contract hebben kunnen afsluiten. Thomas had een heel sterk einde van het seizoen en hij stond dicht bij het podium in Qatar. 2018 was zijn eerste seizoen in de WorldSSP klasse, dus ik denk dat hij volgend seizoen zeker nog zal verbeteren en dat we vanaf het begin naar podiumfinishes moeten streven. We hebben samen al een paar testdagen in Spanje afgewerkt, dus nu weten we op welke zaken we ons moeten concentreren voor de officiële wintertesten in januari. We hebben voor komend seizoen een briljant rijdertrio en we hebben er alle vertrouwen in dat we ook volgend seizoen zullen scoren. Nu gaan we heel hard werken we voor de volgende test, een test die  eind januari op het programma staat en waar we voor het eerst gebruik gaan maken van de nieuwe 2019 Yamaha R6.”

 

Handige links Acerbis Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App