Ook Michele Pirro meldt zich in de Ducati ziekenboeg

5687
michele-pirro
Michele Pirro

Opnieuw een flinke tegenslag voor Ducati. Na Enea Bastianini, Luca Marini, Alex Marquez en Marco Bezzecchi heeft ook Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro een blessure opgelopen. De Italiaan kwam zondag in Imola tijdens een wedstrijd meetellend voor het Italiaanse CIV-kampioenschap lelijk ten val waarbij hij een gebroken linkerenkel opliep.

Michele Pirro was afgelopen weekend in Imola actief tijdens de finaleronde van het Italiaanse CIV-kampioenschap. De Barni Spark Racing Team coureur, regerend Italiaans Superbike kampioen, kon dit weekend zijn titel met succes verdedigen. Helaas liep het allemaal even anders, nadat Pirro zaterdag tijdens de eerste race van het weekend al ten val was gekomen en een achterstand had opgelopen in de strijd voor de titel moest de beslissing zondag vallen in de allerlaatste race van het seizoen.

Op zondag belandde de 37-jarige Ducati coureur echter opnieuw in het grind, zij het buiten zijn schuld. Uitgerekend zijn nog enige overgebleven titelrivaal Lorenzo Zanetti zorgde er met een onbezonnen actie – een compleet mislukte uitremactie – ervoor dat Pirro ten val kwam. Ondanks dat Pirro na de crash zijn race nog wel kon hervatten en als elfde de finish passeerde was het niet voldoende om zijn titel te prolongeren. Zanetti hield, ondanks een nul score, vier punten over om zich tot 2023 Italiaanse Superbike kampioen te mogen kronen.

Meteen na de finish werd duidelijk dat Pirro niet ongeschonden uit de strijd was gekomen en een breuk in zijn linkerenkel heeft overgehouden aan de crash. De Ducati MotoGP testcoureur kreeg vervolgens in het ziekenhuis te horen dat er een operatie noodzakelijk is, een operatie die maandag uitgevoerd zal worden.

Door deze tegenslag moet Pirro afzien van een door Ducati geplande MotoGP test en is hij komend niet beschikbaar om in Indonesië als mogelijke vervanger op te treden van één van de andere geblesseerde Ducati MotoGP coureurs.

Ondanks dat Alex Marquez onlangs heeft aangegeven er komend weekend tijdens de Grand Prix op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië weer bij wil zijn is het nog de vraag of dit ook geldt voor Bastianini, Marini en Bezzecchi. De verwachting is dat zowel Bastianini als ook Marini het gaan proberen, iets dat ook Bezzecchi in zijn hoofd heeft ondanks dat hij een dag geleden in hetzelfde ziekenhuis in Modena werd geopereerd aan een gebroken sleutelbeen.

De komende dagen zal er meer duidelijkheid komen over de situatie binnen de Ducati familie, één ding is echter wel duidelijk en dat is dat – als men er al is –  vier van de acht vaste Ducati coureurs niet geheel fit aan de start zullen verschijnen en vaste invaller Pirro indien nodig niet beschikbaar zal zijn tijdens de vijftiende ronde van het 2023 MotoGP wereldkampioenschap.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’