Het Oosterveen’s MPM OIL Racing kwam sterk voor de dag tijdens 501 van Assen. Manuel Wienen, Kirsi Kainulainen en Jaimie van Sikkelerus vormden de endurance-equipe en waren het snelste 600cc team en op weg naar een mooie top-vijf klassering, totdat ze kort voor het einde moesten uitvallen met technische problemen.

Oosterveen’s Racing was afgelopen zaterdag (14 juli) van de partij tijdens de 501 van Assen. De vaste rijders Manuel Wienen en Kirsi Kainulainen vormden tijdens dit endurance-evenement een team met World Supersport coureur Jaimie van Sikkelerus onder de naam Oosterveen’s MPM OIL Racing. Vrijdag voorafgaand aan het evenement hebben Wienen en Kainulainen getraind op het TT Circuit Assen. Het was een goede dag. Wienen vond zijn goede gevoel weer terug aan de voorkant van de motor en Kainulainen wist ook progressie te maken.

Zaterdagochtend waren de kwalificatietrainingen, waarbij de drie coureurs in de baan kwamen en ook de pitstops geoefend werden. Van Sikkelerus wist voor het team een vijfde tijd te zetten en was daarmee de snelste 600cc coureur. Tijdens de 501 van Assen rijden er zowel 1000cc en 600cc motoren. Van Sikkelerus trapte de race af. De coureur uit Akersloot had geen goede start, maar wist zich vervolgens al snel op te werken en kwam in gevecht voor de vierde en vijfde plaats. Vervolgens reden Kainulainen en Wienen ook positieve stints.

De coureurs van Oosterveen’s MPM OIL Racing reden uiteindelijk allemaal twee stints en in het tweede deel van de race wist het team zich steeds meer te nestelen op de vijfde plaats. Hiermee waren zij het snelste 600cc team. Het plan was dat Wienen de motor naar de finish zou brengen, maar daar kwam het er helaas niet van. In ronde 102 van de 111 zorgde een kapotte zuiger voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd. Ondanks dat Oosterveen’s MPM OIL Racing de wedstrijd niet kon volbrengen, was het een succesvol evenement waarbij de rijders veel snelheid hebben getoond.

Er waren ook veel gasten bij het team aanwezig, die genoten hebben van het geweldige evenement. Oosterveen’s Racing is blij met de belangstelling van de partners, sponsoren en relaties. Daarnaast wil Oosterveen’s Racing Jaimie van Sikkelerus en zijn crew bedanken voor hun inzet en we hopen dat deze samenwerking eventueel volgend jaar een vervolg mag krijgen tijdens de 501 van Assen.

Oosterveen’s Racing gaat nu de motoren gereedmaken voor de vijfde en zesde race van het seizoen in de ONK SuperCup 600 die 26 en 27 juli wordt verreden op het circuit van Dijon in Frankrijk.

#52 Manuel Wienen: ‘De wedstrijd verliep voor mij best oké en we hebben als team een goede prestatie neergezet. Alles verliep volgens plan, totdat we een aantal ronden voor het einde technische problemen kregen. We waren tevreden over ons tempo en het was goed om te zien dat we het snelste 600cc team waren. Nu is het zaak om de motor weer klaar te maken en het goede gevoel mee te nemen naar Dijon.’

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Het was erg gaaf om een keer zo’n race te rijden. We hadden een sterk team en ik ben trots op iedereen die daarbij geholpen heeft. Ik wist ook stappen te maken met mijn gevoel op de motor, vooral aan de voorkant waardoor ik makkelijker met de motor kon rijden en ook constanter was. Nu op naar Dijon. Het lijkt mij een erg mooi circuit, dus ik kijk er naar uit!’

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links OW Cup 501 Endurance:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag