Het was een bijzonder laatste evenement van het seizoen voor Oosterveen’s Racing in Assen. Manuel Wienen nam na een racecarrière van tien jaar afscheid. In de dubbele ONK SuperCup 600 wedstrijden werd Wienen éénmaal dertiende en éénmaal veertiende. Kirsi Kainulainen finishte als vijftiende en zestiende.

Manuel Wienen besloot voor het laatste OW Cup evenement van het seizoen 2018 dat hij gaat stoppen als actief coureur. Een combinatie van zijn maatschappelijke carrière en een lastig seizoen met een zeer  vervelende hoofdblessure hebben de coureur uit Dalfsen tot dit besluit doen komen. Wienen zal via zijn werkgever Ten Kate Racing Products in ieder geval actief blijven binnen de wegrace. In zijn laatste wedstrijden had Wienen op meer gehoopt, waarin hij de eerste wedstrijd als dertiende en de tweede wedstrijd als veertiende de finishlijn wist te passeren.

Kirsi Kainulainen zal volgend jaar ook niet meer uitkomen voor Oosterveen’s Racing. De Finse die volgend jaar haar eigen weg in zal slaan kwam in de eerste race in een mooi groepje van vier rijders terecht. Het was een goed gevecht en Kainulainen finishte als tweede van de club, wat een vijftiende positie in de uitslag betekende. In de tweede race kwam Kainulainen meer alleen te rijden en passeerde ze de eindstreep als zestiende.

Stichting Promotie & Ondersteuning Race Talent (SPORT) zal volgend jaar met Oosterveen’s Racing verder gaan als een opleidingsteam binnen de OW Cup. Daarvoor gaat Stichting SPORT in ieder geval op zoek naar een jonge talentvolle rijder in de 600cc klasse. Hoe het team er exact uit gaat zien, daarover zal de komende maanden meer bekend worden gemaakt.

#52 Manuel Wienen: ‘Ik dacht dat er wel iets meer in zou zitten, maar het kwam er niet echt uit. Dat was jammer, zeker om zo het jaar en mijn race activiteiten af te sluiten. De tweede race nog wel kunnen genieten en een beetje kunnen vechten voor wat plekjes. Maar dat was het dan toch echt; 10 jaar racen. Ik wil bij deze het team, sponsoren, vrienden en alle betrokken partijen enorm bedanken voor hun bijdrage, inzet en vertrouwen in mij de afgelopen jaren. Het waren 10 schitterende jaren waarin ik deze fantastische sport heb kunnen beoefenen. Daar ben ik hun allemaal enorm dankbaar voor. Zonder hun was dit allemaal nooit gelukt en hadden we dit geweldige team nooit zo kunnen opbouwen!’

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Ik had meer gehoopt van deze wedstrijden. In de eerste race had ik een matige start, maar kwam daarna wel naar voren. Ik had een mooi gevecht met een groepje en was iets sneller, maar het lukte mij niet om weg te komen. Ik ben teleurgesteld over mijn tweede race. Ik had geen goed gevoel met de achterkant van de motor, waardoor ik de hele tijd het idee had dat die weg wilde glijden wanneer ik ging pushen. We gaan deze winter hard werken om volgend jaar sterk voor de dag te komen!’

 

Handige links OW Cup finale TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Kirsi-Kainulainen

Kirsi Kainulainen | foto© Henk Mannes