Opnieuw Ducati MotoGP test voor Alvaro Bautista in Misano

3241
alvaro-bautista
Alvaro Bautista - MotoGP test juni 2023 | foto© Ducati Corse

Terwijl zijn WorldSBK collega’s sinds zondag genieten van een welverdiende zes weken durende zomerstop werkt Alvaro Bautista dinsdag en woensdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, op verzoek van zijn werkgever Ducati, opnieuw een tweedaagse MotoGP test af.

Maar liefst zes weken zitten er tussen de afgelopen weekend in Most verreden achtste ronde van het FIM Superbike World Championship en de eerstvolgende ronde in het Franse Magny Cours. Voor Alvaro Bautista, de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap, wordt de vakantie nog even uitgesteld. De Spanjaard reisde zondagavond vanuit Most meteen door naar Misano waar hij dinsdag en woensdag samen met Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro opnieuw twee dagen zal testen op de Desmosedici GP.

Bautista – die op 20 en 21 juni op hetzelfde circuit ook al twee dagen testte op de Ducati MotoGP machine als dank voor het winnen van de 2022 wereldtitel – zal deze keer naar verwachting twee keer een halve dag in actie komen en binnen het Ducati MotoGP testteam afwisselen met Pirro.

Alvaro Bautista: “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de eerste MotoGP test in juni. Mijn eerste indruk was best positief maar tegelijkertijd kon ik me er niet vol op concentreren omdat vlak erna het WorldSBK in Donington op het programma stond. Deze druk is er nu dus niet aangezien we een zes weken durende zomerstop hebben.”

Na de eerste test in juni werd Bautista – die destijds verrassend snelle rondetijden op de klok wist te zetten – werd er al geopperd dat de Spanjaard nog dit seizoen met een wildcard optreden tijdelijk zijn comeback zou gaan maken als coureur in de koningsklasse. Volgens Ducati heeft deze tweede MotoGP test niets te maken met een mogelijke wildcard deelname later dit jaar, het gaat puur om de ontwikkeling van de motor.

Ducati heeft aangekondigd dat er alleen een foto van deze test zal worden vrijgegeven, dus geen videobeelden, geen rondetijden en geen informatie over waaraan wordt gewerkt.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’