Opnieuw podium voor Boerboom

101

Moto3 podium Knockhill (foto credit: Team Boerboom)

Geen TT Assen voor Jorel Boerboom maar racen in de BSB in het Schotse Knockhill. En met resultaat: Jorel Boerboom pakte een derde plek. Het was zijn tweede podium van dit seizoen, nadat hij vorige maand ook al op het podium stond in Brands Hatch.

De 19-jarige Moto-3-coureur lijkt daarmee de weg omhoog te hebben gevonden. Zijn derde plaats was wederom goed voor een sprong in het algemeen klassement. De achterstand op nummer 3 in het algemeen klassement is nu slechts één punt.

“Jorel Boerboom taking an impressive third” schreef de Engelse pers na de finish van de tweede race. Toch dacht Boerboom anders over zijn derde plek. “Nee ik ben niet helemaal blij. Ik startte met nieuwe banden vanaf P6. Het weer was nat in de tweede race, dus het duurde even voordat ik de juiste grip had. Van P6 naar P3. Toen weer terug naar P6 en uiteindelijk klom ik op naar P3. Toen ging Nesbitt mij voor de tweede keer voorbij. Ik verloor toen net de aansluiting omdat ik een achterblijver niet kon inhalen. Nesbitt sloeg toen een gat en dat kreeg ik niet meer dicht. Ik weet zeker dat er een tweede plek in had gezeten.”

Tijdens de eerste race in de ochtend finishte Boerboom als zevende. Samen met de podiumplek van de tweede race kan Jorel Boerboom 25 punten toevoegen aan zijn totaal. Hij staat nu met 67 punten op een gedeelde vijfde plaats in het algemeen klassement. De Brit Nesbitt blijft leider in het klassement met 130 punten. Op hem lijkt even geen maat te staan. Hij won in Knockhill de eerste race en pakte in de tweede race de tweede plaats voor Jorel. Hij gaat met 130 punten aan de leiding in de algemeen klassement. Echter met nog 14 races nog voor de boeg kan er nog veel veranderen.

Vorig jaar deed Boerboom met een wildcard nog mee aan de TT in Assen. Heb je Assen dit weekeinde niet gemist?

Jorel: “Nee hoor. Ik moest hier rijden anders kan ik het klassement wel vergeten. Maar ik heb natuurlijk vanuit hier wel alles live op TV gevolgd. Mooi te zien dat mijn maatje Bo (Bendsneyder) die negende plek pakte. Echt heel knap van hem.“

Over twee weken is in Snetterton de volgende race. In het weekeinde van 08-10 juli zijn er wederom twee races in de Hel Performance British Motostar Championship. Twee nieuwe kansen op 25 punten voor Jorel Boerboom op zijn Kalex KTM 250cc.