De eerste WorldSBK wedstrijd op Circuit de Barcelona-Catalunya is voor Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha allesbehalve naar wens verlopen. De Fransman passeerde slechts als vijftiende de finish en moest hierdoor genoegen nemen met slechts twee schamele WK-punten.

Na de wisselende omstandigheden tijdens de eerste dag op Circuit de Barcelona-Catalunya konden de WorldSBK coureurs zaterdag hun sessies afwerken op een nagenoeg droog circuit. Alleen de derde vrije training werd verreden op een nog deels natte baan, de Superpole en Race1 werden verreden op een volledig droge baan.

Na een keurige derde rondetijd in de derde vrije training kwalificeerde Loris Baz zich in de Superpole als negende voor de zaterdagmiddag te verrijden Race1 en de zondagochtend te verrijden Tissot Superpole Race.

Vol vertrouwen begon Baz zaterdagmiddag aan de eerste race van het weekend, maar al snel bleek dat de Fransman het tempo niet kon volgen en er in deze race geen topklassering was weggelegd. Meer dan een veertiende plaats en twee schamele WK punten zal er helaas dan ook niet in.

Vooralsnog is de oorzaak onbekend, de Ten Kate Racing Yamaha engineers zullen de komende uren de data analyseren om zondag tijdens de Tissot Superpole Race en Race2 op jacht te gaan naar een positie die beter past bij de Frans & Nederlandse combinatie.

Loris Baz: “Niet het succes vandaag waarop we gehoopt hadden, dat moge duidelijk zijn. Het gevoel vanmorgen tijdens de kwalificatie was goed, dit ondanks dat ik een klein foutje maakte bij het opwarmen van de banden. Ik keek dan ook vol vertrouwen uit naar de race en was ervan overtuigd dat we met mee konden doen voor een top vijf klassering. Maar meteen na de start merkte ik al dat ik niet de pace had. Al in de eerste ronde had ik problemen, maar ik heb vervolgens alles op alles gezet om de race uit te rijden en zoveel WK punten als mogelijk te scoren. We zullen nu moeten zien te vinden wat de oorzaak hiervan is geweest en een oplossing proberen te vinden om me iets comfortabeler te voelen op de motor. Ik ben er zeker van dat de jongens een oplossing zullen vinden. We gaan er morgen weer volle bak voor en onze best doen om een iets beter resultaat te scoren dan vandaag.”

Kervin Bos, Ten Kate Racing Yamaha teammanager: “Dit was met recht een moeilijke en teleurstellende dag. Dit is zo’n dag waar je niet echt meteen de vinger op de zere plek kunt leggen en zeggen wat de oorzaak is geweest. We hebben wel een aantal vermoedens maar dat zullen we vanavond uit moeten zoeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team zich terug weet te knokken en dat we er zondagochtend gewoon weer staan. Ze noemen ons in de paddock niet voor niets team ‘Rocky’.”

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App