Pecco Bagnaia heeft zich zaterdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als vijfde gekwalificeerd. De Italiaan was op weg naar zijn eerste pole position in de MotoGP klasse maar in de laatste bocht kwam hij buiten de baan terecht waardoor de rondetijd niet geldig was. 

Nadat hij afgelopen zondag zijn eerste podiumfinish in de MotoGP klasse behaalde op het Misano World Circuit Marco Simoncelli lijkt Pecco Bagnaia dit weekend opnieuw één van de favorieten voor de overwinning. De Italiaan is al het hele weekend snel en steekt ondanks zijn nog geblesseerde been in ongekende vorm.

In de kwalificatie zorgde de Pramac Racing Ducati coureur voor veel spektakel en hij leek op weg naar de eerste rondetijd onder de grens van 1’31. De Moto2 kampioen van 2018 slaagde hier ook in maar in de laatste bocht ging hij enigszins wijd en kwam hij op het groene gedeelte buiten de kerbstones terecht. De rondetijd werd daardoor geschrapt waardoor hij terugviel naar de vijfde plaats.

Absoluut geen schande voor Bagnaia maar hij had toch wel heel graag de eerste pole position in de MotoGP klasse behaald op zijn thuiscircuit. Hoe dan ook zal de Ducati coureur zondag weer meestrijden voor de overwinning aangezien hij vorige week vanaf P6 moest starten.

Pecco Bagnaia: “Mijn pace voor de race is goed. Ik weet niet of ik weer voor het podium kan vechten morgen. De snelheid is er en ik ga voor een top vijf finish, maar iedereen zal morgen pas hun echte snelheid laten zien. De vele crashes die we vandaag zagen waren niet vanwege de omstandigheden van de baan maar omdat iedereen zo veel sneller was dan vorige week. Iedereen zit duidelijk tegen de limiet aan.

In de kwalificatie reed ik een erg goede rondetijd alleen was ik in de laatste bocht te gretig en gaf ik te vroeg te veel gas, waardoor ik de track limits overschreed. Maar de tijd die ik reed was geweldig. Het is altijd leuk om een ronderecord te verbreken op een circuit, toch is uiteindelijk de pace altijd belangrijker dan een rondetijd. We hebben nu laten zien dat ik in één ronde erg snel ben, maar dat ook de pace goed is. Het was natuurlijk fijn geweest om vanaf de eerste rij te starten maar ik geloof dat we er morgen bij kunnen zitten. Mijn geblesseerde been zal na de crash van vanmorgen geen rol gaan spelen in de race, gelukkig ging ik niet hard zo onderuit.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start, ditmaal onder de naam van de Grand Prix van Emilia Romagna.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App