Fransman Corentin Perolari heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuit de Nevers-Magny Cours de snelste rondetijd gereden voor landgenoot Lucas Mahias en Isaac Viñales. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de veertiende tijd. 

Vrijdagochtend om 11:30 uur ging de eerste vrije training van start voor de World Supersport klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Na een regenachtige start van de dag begon het weer op te drogen op het Franse circuit en naarmate de sessie vorderde ontstond er een flink droog spoor waardoor er met slicks gereden kon worden. Echter vielen er tegen het einde van de sessie weer druppels waardoor het tot dusver een zeer wisselvallige dag is op het in het midden van Frankrijk gelegen circuit.

Corentin Perolari reed met een 1’44.802 de snelste rondetijd voor landgenoot Lucas Mahias in een Franse 1-2 voor eigen publiek. Isaac Viñales kwam naar de derde tijd voor Ayrton Badovini en Jules Cluzel met daarachter Peter Sebestyén, Jules Danilo, Hikari Okubo, Federico Caricasulo en Loris Cresson.

Opvallend was dat leider in het kampioenschap Randy Krummenacher slechts als achttiende geklasseerd stond na zes volledige ronden.

Rob Hartog was de snelste Nederlander met de veertiende rondetijd, ruim vier seconden achter Perolari. Glenn van Straalen noteerde de zeventiende rondetijd, Jaimie van Sikkelerus eindigde als twintigste.

De tweee vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat vanmiddag om 16:00 uur van start.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App