Progressie voor Joris Lentfert tijdens tweede raceweekend

124
joris-lentfert
Joris Lentfert | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd er door Joris Lentfert en Winteb Racing weer de nodige progressie geboekt tijdens het tweede raceweekend. Nog niet als je kijkt naar het eindresultaat maar wel als het gaat om het gevoel met de motor, en de snelheid die er weer aan zit te komen.

Vrijdag tijdens de vrije trainingen werden er enkele zaken getest die positief uitpakten. Joris ging elke sessie sneller en was vooral na de laatste verreden sessie erg positief over het gevoel. Zoals hij zelf aangaf: “De juiste snelheid komt er weer aan!”







Na een koude eerste kwalificatie op zaterdag om 09:00 uur waarin de tijden nog niet optimaal waren, wist Joris zich in de tweede kwalificatie te verbeteren met bijna twee seconden. Een twaalfde startplaats was zeker nog niet de plaats waar hij wil staan. Maar het verschil met de zevende plaats was maar twee tiende van een seconde. Dat gaf aan hoe dicht het dit jaar bij elkaar zit in de NK SuperCup 600. Voor de race was er dus nog alles mogelijk.

De start blijkt zeker nog een belangrijk verbeterpunt want die was ook dit keer niet goed. Wel was Joris de eerste ronde gretig waardoor hij zijn verloren plaatsen weer aardig goed kon maken. Terwijl hij op jacht was naar de groep voor hem begon het achterop het circuit te regenen.

Joris over het verdere verloop van de race: “De regen maakte het erg lastig. De concurrentie ging hier beter mee om en nam meer risico dan ik, waardoor ik op achterstand raakte. Toen het weer droger werd kwam ik weer in het ritme en wist in de laatste ronde nog mijn snelste tijd te zetten. Helaas zat er niet meer in dan een 11eplaats. Toch ben ik zeer tevreden dat de snelheid er weer aan zit te komen. het gevoel met de motor was in de eindfase zelfs heel goed. Ik moet zelf werken aan bepaalde verbeterpunten en dan gaat het niet lang meer duren voordat het een keer allemaal op z’n plaats gaat vallen. Ik wil graag het hele team en alle sponsoren die dit mogelijk maken bedanken!”

De volgende race wordt ook verreden op het TT Circuit van Assen, op 19 mei.

 

Handige links OW Cup 28-04-2018

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag