Quartararó sluit eerste dag op Motegi als snelste MotoGP coureur af

307
Fabio Quartararó - Twin Ring Motegi | foto© Yamaha Racing

Fabio Quartararó was vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi het snelst en sloot daarmee de eerste dag op het Japanse circuit als snelste af. Achter de Fransman noteerden Maverick Viñales en Marc Márquez de tweede en derde rondetijd.

Vrijdag om 15:05 uur lokale tijd, 08:05 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de MotoGP klasse van start op de Twin Ring Motegi in Japan. Net als in de ochtend hing er nog steeds flinke bewolking boven het circuit en leek het erop dat er regen zou vallen, echter bleef het vooralsnog droog. Wel wezen de voorspellingen er steeds duidelijker op dat de zaterdag volledig in het water zal vallen.







Een flinke crash was er vroeg in de sessie voor Miguel Oliveira. De Portugees verloor ter hoogte van bocht 12 de voorkant van zijn machine en schoof met flinke snelheid onderuit. Doordat de Red Bull KTM Tech 3 coureur flink door de grindbak tolde was bij behoorlijk aangeslagen en had hij zichtbaar behoorlijk wat pijn overgehouden aan de crash,

Nadat de coureurs zo’n 25 minuten de tijd hadden gehad om te werken aan de race kwam met naam binnen en werden er zachte banden gemonteerd voor een snelle rondetijd. Niet geheel verrassend was het Fabio Quartararó die met een 1’44.764 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor Maverick Viñales en Marc Márquez. Andrea Dovizioso kwam naar de vierde tijd voor landgenoten Valentino Rossi en Franco Morbidelli met daarachter Jack Miller, Danilo Petrucci, Joan Mir en Aleix Espargaró in de top tien.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi gaat zoals nu gepland zaterdagochtend om 03:50 uur Nederlandse tijd van start met de vierde vrije training en aansluitend beide kwalificatiesessies om 07:25 uur.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App