Racesport.nl lanceert nieuwe en unieke WebApp

95

Ruim week voor de 2018 editie van de Motul TT Assen lanceert Racesport.nl een nieuwe WebApp. Een leuke toevoeging om nog sneller en makkelijker op de hoogte te blijven van het laatste wegracenieuws.

Om de snelste te willen zijn, de snelste te willen blijven en om onze bezoekers nog beter en sneller te kunnen voorzien van het laatste wegracenieuws lanceert Racesport.nl een week voor de Dutch TT in Assen de Racesport.nl WebApp.

Het betreft een PWA (Progressive Web App)in combinatie met AMP pagina’s (pagina’s die via mobiel supersnel laden), geen traditionele app dus welke je normaal dowload in de Appstore (iphone) of Google Play (android).

Voordelen van een Progressive Web App:

  • Werkt voor iedere gebruiker, ongeacht browserkeuze
  • Is responsive (mobile first)
  • Is zowel online als offline te gebruiken
  • Heeft de gebruiksvriendelijkheid van een app
  • Is altijd up-to-date
  • Creëert gemakkelijker engagement door push notificaties
  • Is te installeren op het startscherm van je mobiele telefoon

Installeer de WebApp

Beta versie
Deze Progressive Web App wordt de toekomstige vervanger van websites en traditionele apps en neemt wereldwijd een enorme vlucht. Nadeel tot op heden was dat iOS (Apple – Iphone) nog niet alle functionaliteiten ondersteunde. (De reden hiervoor is dat ze met de App Store meer verdienen dan met native apps). Onze app is gewoon te vinden op pwa.racesport.nl.

Racesport.nl heeft echter een primeur, en mag zich verheugen dat ze de eerste zijn die een Progressive Web App heeft die op alle mobiele telefoons – ongeacht welk besturingsysteem en wel merk telefoon – volledig functioneert.

Aangezien het nieuw is, we de WebApp zeker nog verder door gaan ontwikkelen noemen we het vooralsnog een Beta versie. Het kan dus zijn dat we met de drukke TT week voor de boeg nog verbeterpunten tegenkomen, we vragen jullie begrip hiervoor.

Erg handig als je tijdens de Dutch TT op het talud of tribune zit en ff heel snel het laatste nieuws en de actuele uitslagen wilt raadplegen.

Hoe kun je de WebApp installeren?
Ga op je mobiele telefoon naar je webbrower, tik hier in pwa.racesport.nl en installeer de button op je beginscherm. U ontvangt vervolgens realtime het actuele Racesport.nl nieuws op het scherm.

Installeer de WebApp 

Ontvang pushberichten, bekijk de laatste nieuwsberichten per categorie en volg het laatste Racesport.nl nieuws sneller dan ooit via je mobiele telefoon.href=”https://pwa.racesport.nl”
Is het lastig om te installeren?

Voor iPhone gebruikers, misschien helpt dit. Op iPhone zoals in de bijgevoegde foto. Klik op de rechthoekige icoon met de pijl naar boven in de onderste balk. In het scherm dat dan volgt selecteer dan: “Zet op beginscherm”.

Op Android zal hij vragen of je het wil toevoegen aan je beginscherm, tenzij je dit geblokkeerd hebt in je instellingen in dat geval (op Chrome browser) rechtsboven de 3 puntjes onder elkaar aanklikken en dan zoeken naar “toevoegen aan startscherm”

Mad/Web
Deze Racesport.nl WebApp is tot stand gekomen, gebouwd, speciaal ontworpen en volledig gesponsord door MAD/Web, de WebApp bouwer van Nederland.