Raul Fernandez pakt Moto2 pole in Assen, Bendsneyder dertiende

2320
Moto2-tp3-q2
Top 3 Moto2 kwalificatie | foto© motogp.com

Raul Fernandez vertrekt vanaf pole position in de Moto2 wedstrijd op het TT Circuit Assen voor zijn teamgenoot Remy Gardner en Sam Lowes. Bo Bendsneyder wist zich via Q1 als dertiende te kwalificeren voor zijn thuiswedstrijd.

Zoals we al vaker hebben gezien dit jaar, waren de Red Bull KTM Ajo rijders de snelste coureurs in de Moto2 kwalificatie. Raul Fernandez was het snelste van de twee en pakte met een 1’36.356 de pole position in Assen. Remy Gardner klokte een tweede tijd. In eerste instantie eindigde Augusto Fernandez op plaats drie, maar zijn rondetijd was gezet tijdens een gele vlag situatie. De laatste positie op de voorste startrij werd daardoor overgenomen door zijn teamgenoot Sam Lowes. De tweede startrij wordt gevormd door Aron Canet, Hector Garzo en Ai Ogura.

Bo Bendsneyder moest na een vijftiende tijd na drie vrije trainingen starten in Q1. In deze sessie wist de Rotterdammer een 1’36.775 te klokken, een tijd die goed was voor de snelste tijd in Q1. In de tweede kwalificatie kwam de Rotterdammer niet aan deze tijd en noteerde een 1’37.118. Deze tijd was goed voor een veertiende positie en plaats op de vijfde startrij voor de race van zondag in Assen. Met zijn rappe rondetijd uit Q1 had Bendsneyder op plaats vijf op de grid gestaan.

De coureurs van het Nederlandse team NTS RW Racing GP moeten vanuit het achterveld beginnen aan de Moto2 wedstrijd op het TT Circuit Assen. Barry Baltus plaatste zich als achtentwintigste. Zijn teamgenoot Hafizh Syahrin kwalificeerde zich als dertigste en laatste.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de tweede dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter