Razgatlioglu het snelst voor Van der Mark in FP1 op Portimão

333
Toprak Razgatlioglu ging het snelste rond in FP1 op Portimao. Foto credit: Yamaha Racing

Toprak Razgatlioglu klokte de snelste tijd in de eerste vrije training op Portimão en was maar liefst zes tienden sneller dan de rest van het veld. De Yamaha-coureurs stonden er goed bij met Michael van der Mark op plaats twee en Loris Baz met een vijfde tijd. Jonathan Rea zette een derde tijd in de openingssessie van het Portugese weekend.

De start van het WorldSBK weekend in Portimão leverde enige vertraging op. Normaal gesproken zou de eerste vrije training van de World Superbike worden voorafgegaan door FP1 van Groep A & B van de World Supersport 300 klasse. De sessie kon echter niet doorgaan. De reden was dat de helikopter niet kon vliegen vanwege de laaghangende bewolking. FP1 van de WorldSSP300 is verplaatst naar het begin van de middag. De eerste sessie van het weekend werd daardoor FP1 van de World Superbike, die plaatselijke tijd om 10:30 uur (11:30 uur NL tijd) van start ging.







De zon was er nog niet doorgekomen, waardoor de baantemperaturen nog niet enorm hoog waren. Goede omstandigheden dus voor de World Superbike coureurs om hun eerste sessie af te werken. In de eerste twintig minuten voerden Jonathan Rea en Loris Baz de tijdlijst aan. Nadat de coureurs hun eerste stint hadden afgewerkt stond Leon Haslam op plaats drie voor Michael van der Mark, Michael Ruben Rinaldi, Tom Sykes en kampioenschapsleider Scott Redding op plaats zeven.

Toprak Razgatlioglu stond na zijn eerste stint op plaats tien, maar zette in zijn tweede stint flink aan. De Yamaha-coureur noteerde de voorlopig snelste tijd met een 1’42.454. Niet veel later wist zijn teamgenoot, Van der Mark, naar plaats twee te komen. In de laatste vijf minuten waren er nog veel tijdsverbeteringen in een sessie waarin nauwelijks incidenten waren. Razgatlioglu wist zijn snelste tijd van de sessie nog eens met ruim drie tienden te verbeteren naar een 1’42.103. Dit zorgde ervoor dat de Turkse rijder maar liefst zes tienden sneller was dan de rest van het veld tijdens FP1.

Van der Mark zorgde voor een Yamaha 1-2 door op de tweede positie te blijven staan. Rea eindigde als derde voor Rinaldi. De Italiaan lijkt daarmee zijn goede vorm uit Jerez meegenomen te hebben naar Portugal. Ten Kate Racing coureur Baz eindigde als vijfde, wat tevens de derde Yamaha in de top-vijf betekende. Vervolgens maakten vijf Britten de top-tien compleet in de volgorde; Redding, Alex Lowes, Haslam, Sykes en Chaz Davies.

Vanmiddag om 15:00 uur plaatselijke tijd (16:00 uur NL tijd) staat de tweede World Superbike vrije training op het programma in Portimão. Omdat FP1 van de WorldSSP300 vanmorgen geen doorgang kon vinden is er een nieuw tijdschema voor de vrijdagsessies in Portimão. Via onderstaande link kan je het nieuwe tijdschema bekijken.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App