Rea het snelst, Van der Mark elfde op vrijdag in Assen

4661
jonathan-rea
Jonathan Rea | foto© Jan Timmerman

Jonathan Rea heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Dutch Round de snelste rondetijd op de klok gezet. De regerend wereldkampioen noteerde op het TT Circuit Assen een snelste rondetijd van 1’34.391 en was daarmee het snelst voor Garrett Gerloff en Scott Redding. Michael van der Mark noteerde op iets meer dan een halve seconde de elfde rondetijd van de dag.

Twee vrije trainingen stonden er vrijdag op het TT Circuit Assen op het programma voor de WorldSBK coureurs. Nadat Scott Redding tijdens de eerste vrije training het snelst was het Jonathan Rea die vrijdagmiddag in de tweede sessie het snelst was en daarmee de snelste tijd van de dag op de klok wist te zetten voor Garrett Gerloff en Redding die met zijn snelste ronde uit de ochtendsessie genoegen moest nemen met de derde rondetijd van de dag.







Alvaro Bautista wist in de slotfase van de tweede vrije training naar de derde plaats op de samengestelde lijst te komen voor Tom Sykes, Toprak Razgatlioglu, Lucas Mahias en Michael Ruben Rinaldi.

Alex Lowes en Chaz Davies completeerden vrijdag in Assen de top tien terwijl Nederlander Michael van der Mark de eerste dag afsloot met de elfde rondetijd van de dag, een elfde rondetijd maar slechts op 0,583 seconde van de snelste rondetijd van de dag.

Het belooft dit weekend een spannende aangelegenheid te worden in Assen voor de World Superbike coureurs, het veld zat vrijdag in beide vrije trainingen erg dicht op elkaar en met aan het einde van de dag maar liefst veertien coureurs binnen een seconde is er van alles mogelijk tijdens de drie dit weekend te verrijden races op het TT Circuit Assen.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessie tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter