Regen spelbreker op vrijdagmiddag in Aragon

5
aragon
Weinig actie op het Motorland Aragon Circuit

De tweede vrije training van de Pirelli Round Aragon is voor de World Supersport coureurs grotendeels in het water gevallen. Slechts twaalf coureurs kwamen vrijdagmiddag één of meerdere ronden in actie op een nat Motorland Aragon Circuit.

Na een zonnig begin van het weekend heeft een flinke regenbui vrijdagmiddag vroegtijdig een einde gemaakt aan de eerste trainingsdag van de Pirelli Aragon Round. Begon het tijdens de tweede vrije training van de World Superbike klasse al licht te spetteren, net voordat de lichten op groen gingen voor de World Superport coureurs om te beginnen aan hun tweede vrije training gingen de hemelsluizen op het Spaanse circuit volledig open.

Op een volledig nat circuit kwam slechts een enkeling in actie voor één of meerdere ronden. Van de twaalf coureurs die naar buiten gingen was Roberto Rolfo uiteindelijk het snelst. De MV Agusta coureur, die tijdens de eerste vrije training helemaal niet in actie kwam vanwege technische problemen, maakte van de nood een deugd om de eerste kilometers van het weekend te maken.

Rolfo reed in totaal tien ronden waarin hij tot een snelste rondetijd kwam van 2’12.944, een tijd waarmee hij bijna een seconde sneller was dan de Spanjaard Xavier Cardelus Carcia die de tweede tijd op de klok zette en ruim anderhalve seconde dan Lachan Epis die de derde tijd liet noteren.

Van de twee Nederlandse deelnemers reed alleen Jaimie van Sikkelerus een aantal ronden. De MVR Racing coureur reed vijf ronden om een aantal dingen uit te proberen om uiteindelijk zonder enig risico te nemen een rondetijd op de klok te zetten van 2’19.740.

Net na het vallen van de finishvlag kwam de Spaanse zon tevoorschijn vanachter de wolken, het circuit zal echter zo goed als zeker niet meer droog worden voor en tijdens de tweede vrije training van de WorldSSP300 klasse die als laatste van de vier categorieën vrijdagmiddag hun tweede vrije training afwerken.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Aragon