Rick Dunnik: Zware omstandigheden in Albacete

156
dunnik
Rick Dunnik - Albacete | foto© Nico Schneider

Afgelopen weekend werd er één wedstrijd gereden in de ETC CEV Repsol op het circuit van Albacete in Spanje. Rick Dunnik heeft een beter gevoel aan de race overgehouden dan het resultaat doet vermoeden. Hij finishte op de 21e plek.

De omstandigheden in de kwalificatie zaterdag waren compleet anders dan tijdens de wedstrijd. In plaats van zon begon het vlak voor de race te regenen, waardoor er veel water op de baan lag. Gelukkig werd de baan iets droger tijdens de wedstrijd, maar de omstandigheden bleven zwaar.Rick startte vanaf rij 10 op P28. Er werd door de coureurs voorzichtig gestart en ook Rick kwam moeilijk weg. Hij zakte zelfs een paar plaatsen terug naar de 33e plek, maar daarna wist hij weer naar voren te rijden.

In het laatste deel van de wedstrijd viel een flink aantal rijders uit. De omstandigheden waren zwaar. Rick wist de race wel uit te rijden en finishte uiteindelijk als 21e. Niet het resultaat waar hij van droomt, maar toch enigszins tevreden gezien de omstandigheden en het verloop van de wedstrijd.

Laatste wedstrijd
Er is nog één wedstrijd in Valencia op 24 en 25 november. Dit is alweer de laatste van het seizoen.

 

Handige links FIM CEV Repsol Albacete:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag