Rico Salmela het snelst tijdens Oostenrijkse Red Bull MotoGP Rookies Cup kwalificatie

323
rico-salmela
Rico Salmela | foto© Randy van Maasdijk

Rico Salmela vertrekt dit weekend op de Red Bull Ring vanaf de pole tijdens de twee Red Bull MotoGP Rookies Cup races van de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich. De Fin was vrijdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor de Spanjaarden Maximo Quiles en Angel Piqueras.

Twee vrije trainingen en een kwalificatie stonden er vrijdag op de Red Bull Ring op het programma voor de zesentwintig jonge Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs. Aan het einde van de dag was het de ‘kleine’ Fin Rico Salmela die het snelst was tijdens de kwalificatie en de pole voor zich opeiste. Salmela noteerde een snelste rondetijd van 1’45.534 en was daarmee het snelst voor de twee Spanjaarden Maximo Quiles en Angel Piqueras die zich als tweede en derde kwalificeerden.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend wordt zaterdagmiddag om 17:00 uur verreden, de tweede race staat zondagochtend om 08:50 uur op het programma.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’