Rob Hartog komt dit weekend niet meer in actie tijdens de Yamaha Finance Australian Round. De Team Hartog – Against Cancer coureur brak vrijdag bij een crash in de tweede vrije training zijn pols waardoor verdere deelname uitgesloten is.

Geen goede start van het 2019 seizoen voor Europees Supersport kampioen Rob Hartog. De Nederlander kwam vrijdagmiddag op het Phillip Island Grand Prix Circuit in de slotfase van de tweede vrije training hard ten val in bocht twee van het Australische circuit.

Bij terugkeer in de paddock was al snel te zien dat Hartog veel pijn had aan zijn rechterhand. Een bezoek aan het medical centre wees uit dat er sprake was van een gebroken pols (breuk net boven de pols). De breuk werd vrijdag meteen in het gips gezet en komende zondag zal Hartog in Melbourne een operatie moeten ondergaan alvorens hij maandag terug zal keren naar Nederland.

Met deze tegenslag komt er dus een vroegtijdig einde aan het Australische openingsweekend van het seizoen 2019, een seizoen waarin Hartog zondag zijn debuut hoopte te maken als vaste World Supersport coureur.

Bij terugkeer uit het medical centre ving Racesport.nl reporter Russell Colvin de ongelukkige Hartog op en vroeg hem naar de laatste informatie omtrent zijn crash en blessures. Beluister Hartog’s verhaal via onderstaande audiolink.

 

Naast Hartog kwam er vrijdagmiddag ook voor Alfonso Coppola een vroegtijdig einde aan het weekend. De Italiaan kwam net als Hartog ook in de tweede vrije training ten val, kwam daarbij hard met zijn hoofd op het Australische asfalt terecht met een hersenschudding tot gevolg. Na een medische check werd Coppola unfit verklaard voor de rest van het weekend.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App