Team Hartog – Against Cancer maakt zich op voor de zesde ronde van het World Supersport kampioenschap. Rob Hartog komt graag op het circuit van Jerez en scoorde er in het verleden goede resultaten, waardoor hij met vertrouwen kan beginnen aan het raceweekend.

Het eerste deel van het seizoen is voor Rob Hartog anders gelopen dan verwacht. Tijdens de eerste trainingsdag op Phillip Island liep de Kawasaki-coureur bij een crash vervelende blessures op, die hem tot op de dag van vandaag parten spelen. Na de laatste race in Imola had Hartog een aantal weken rust en hij heeft deze gebruikt om verder te herstellen.

Komend weekend rijdt Hartog op Jerez, een baan waar hij goede herinneringen aan heeft. Vorig jaar werd er niet gereden op het Spaanse circuit, maar in 2017 wist de coureur uit Abbekerk een sterke achtste plaats te scoren. Het doel voor Team Hartog is om ook in de editie een goede puntenklassering te behalen.

Rob Hartog: ‘We gaan naar de zesde race van het seizoen in Jerez, een circuit waar ik graag kom. Ik heb weer een aantal weken gerust gehad en ik ga fysiek stapje voor stapje vooruit. Vorige week heb ik met de Supermoto nog een extra training gehad ter voorbereiding op dit weekend. We gaan met goede moed beginnen en ik denk dat we goed kunnen scoren, omdat we weten dat we snel kunnen zijn op Jerez.’

De WorldSSP wedstrijd start zondag om 12:15 uur en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App